YARDIMCI OLARAK MEZUN OLMAK İSTEMİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

YARDIMCI OLARAK MEZUN OLMAK İSTEMİYORUZ!

Sayın Milli Eğitim Bakanım,

Biz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Sağlık Alanında okuyan 11. Sınız öğrencileriyiz. Sağlık ve sağlıklı yaşam dünyada her şeyden önce gelir. Sağlığın şakaya gelmediğini siz büyüklerim ve biz meslektaşlarım olarak farkındayız. Bunun için adım attığımız Sağlık Meslek Alanında bir sene arayla yürürlüğün değişmesi üzerine haklarımızın çoğundan mahrum bırakıldık. 10-11. Sınıflarımızda sağlık alanında yoğun bir şekilde yeterli ve gerekli eğitimi almış bulunmaktayız. Ancak;

1- 11. Sınıf ders programımızın çok yoğun olması

2- Yardımcı personel olmamız nedeniyle hastane stajlarında karşılaşacağımız sorunlar

3- İnvaziv girişimler yapma yetkimizin olmaması(Damar yolu işlemleri)

4- Hastane ve üniversitelerde ''yardımcı'' kadrosu olmaması

5- Sadece bir sene staj eğitimi almamız

Bizlerde motivasyon düşüklüğüne ve hayal kırıklıklarına yol açmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Hemşirelik liselerinden, meslek liselerinden dahi mezun olanların önünü süratle açacağını ayrıca sağlık meslek mezunlarının hemşire yardımcısı değil direk hemşire olarak mezun olacağımızın müjdesini vermiştir.

Biz Türk Gençleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklamaları doğrultusunda bizlere invaziv girişimler konusunda geçmiş yıllarda düz lise mezunlarına yapıldığı gibi kısa bir eğitim, kurs verilerek hemşire olma hakkımızın tarafımıza verilmesi, mağduriyetimizin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Korkut bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: YARDIMCI OLARAK MEZUN OLMAK İSTEMİYORUZ». Zeynep ve imza atan diğer 356 kişiye katıl.