İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI 7 OLMALI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Klasiktir "eğitim şart".Ama herşeyin bir yeri ve zamanı var .Çocuk 7 yaşına gelene kadar bu eğitim ve öğretimin yeri evidir.Çocuk her anlamda eğitim öğretim için gerekli olgunluğa eriştiği yaşa geldiğinde(7 yaş)okula başlamalı.Peygamber efendimiz(s.a.v) neden velilere "Çocuklarınıza 7 yaşına geldiklerinde namazı emredin". demiş sizce?7 yaşın çocuğun artık sorumluluk alabilecek küçük bir birey olduğu yaş olduğu için olabilirmi?

Çocuklar bi başladılar mı okula ömürlerinin yarısı okumakla geçecek . Çocukları daha oyun çağındayken ailesinden koparıp,yarış atı gibi koşturup duracağı okul ortamına sokmak kime ne fayda sağlayacak?Aksine daha oyun çağında olan çocukları belki zamanlı gitseler gayet başarılı olacakları eğitimlerinden soğutacak ve uzaklaştıracak.Sonuç ;mutsuz çocuklar ve mutsuz anne babalar.

Önemli olan çok okullu olması değil kaliteli bir eğitim öğretim almış ,milli ahlaki değerleri olan bireyler yetiştirilmesi.Dinine devletine vatanına milletine hayırlı insanlar yetiştirilmesi.

Bırakalım çocuklar çocukluklarını yaşasın doyasıya.Nasılsa okuyup yazarlar. Zor bişey değil.seksen yaşında okuma yazmayı öğrenen babaanneler anneanneler var.Ama çocukların çocukluklarını birdaha geri getiremezsiniz.Telafisi yok.Aynı şekilde okuldan daha temelde soğuyan çocuklara tekrar okulu okumayı sevdirmekte zor.

Sayın milli eğitim bakanımızdan eğitim öğretim yaşının tekrar 7 olmasını talep edelim.erken göndermek isteyen yinre göndersin ama zamanlı göndermek isteyen ailelerin  ellerinden bu hakları alınmasın.Çocuklar Allah ın bize emaneti.Onlar en iyi en doğru olanı hak ediyor.

Bugün Mehtap imzanı bekliyor!

Mehtap YİĞİTOĞLU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «milli eğitim bakanı özel kalem müdürü: ilk okula başlama yaşı 7 olmalı». Mehtap ve imza atan diğer 15 kişiye katıl.