Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 73 destekçiye ulaştı

2014 yılında yerel seçimler ve ardından da Milletvekili seçimleri var. Siyaset hareketlenecek. Yollara parti bayrakları asılacak. Meydanlarda seçim propagandaları yapılacak ve en önemlisi, seçilmek isteyenler birtakım vaatlerde, sözlerde bulunacak.

Deneyimlerim gösteriyor ki seçim zamanlarında verilen birçok söz - yol yapacağım, okul yapacağım, sana iş bulacağım vb.- orada kalıyor ve unutuluyor.

Ben bu vaatlere aldırmayan bir vatandaşım. Milletvekilinin vereceği ahlaki sözlerin  –  görevimi çıkarlarım doğrultuda kullanmayacağım, yolsuzluk araştırmalarını destekleyeceğim vb.- benim için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Adı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı olan bir vakıf benim gibi düşünmüş ve Milletvekili adaylarının verebileceği etik güvencelerin neler olabileceğini araştırmış. “Seçilmişler için Etik Güvence Metni” adında bir metin hazırlayarak web sitelerinde imzaya açmışlar. Ben bu metini okuyunca çok etkilendim. Bu sözleri -buna benzer başka sözlerde olabilir-  kamuoyuna ilan edecek milletvekilinin, seçmenin gözünde daha fazla güven kazanacağını düşünüyorum.

Aklınıza şu soru geliyor olabilir: “ Zaten milletvekili yemini diye bir şey var ve orda söz veriyorlar. Buna ne gerek var!”

Cevabım şudur:  Milletvekili yemini, halkın oylarıyla seçilecek olanların uymayı taahhüt ettikleri kapsayıcı ve de çok değerli bir etik güvence’dir.  Bu yemini, gündelik siyaset yaşamının uygulamalarına tercüme edebilecek daha somut, daha denetlenebilir güvencelerle desteklemek de gerekir diye düşünüyorum.

Yalnız siyaset alanında değil, toplumun tüm yaşam kesitlerinde gereksinimimiz olan yüksek ahlakı, o alanlardaki kişiler arasından topluma etik güvenceler vermeye gönüllü kişilerin oluşturabileceğine inanıyorum.

Hazırlanan bu güvence metnini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Milletvekillerini buna benzer güvence metinlerini ilan etmeye teşvik etmek amacıyla, sizleri bu kampanyayı imzalamaya davet ediyorum.

Bugün Serkan imzanı bekliyor!

Serkan AYDIN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milletvekili, Belediye Başkanı adaylarının seçilebilmek için ahlaki yönden vereceği güvenceleri, kamuoyuna ilan etmelerini istiyoruz.». Serkan ve imza atan diğer 72 kişiye katıl.