Yılmaz Keleş'in İadesı Durdurulsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şuan Gävle’deki göçmenler kampında gözetim altında tutulan dostumuz Yılmaz Keleş’in iade edilmek istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisinin Türkiye’ye iade edildiği taktirde hayatî ve ömürboyu hapsedilme tehlikesi vardır. Bununla birlikte, küçük yaşta olan iki çocuğu ve bir de eşi vardır. Dostumuzun iade edilmesi taktirde ailesinden tecrit edileceği kesindir. Uzun yıllar Yılmaz’ın politik mücadelesinden dolayı ailesi Türk Devleti tarafından çeşitli baskılara maruz kalmıştır. Bu baskıların devam edeceği ve hatta şiddetleneceği kaçınılmazdır. İsveç Devleti Uluslararası İnsan Hakları Kanunları’na aykırı karar almaktadır. Bir insan, ailesinin oturumu olduğu halde, dahası iade edildiği taktirde hapse girme tehlikesi ve daha kötüsü bir durumla karşı karşıya kalacağı ihtimali olduğu sürece kesinlikle iade edilmemelidir. Bu suçtur!

Ölüm orucunda olan Yılmaz’ın sağlığından da endişe etmekteyiz. Hayatî bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde bunun sorumlusu İsveç Devleti olacaktır. Yılmaz Keleş’in iadesi derhal durdurulmalıdır!

Bugün ATİK İSVEÇ imzanı bekliyor!

ATİK İSVEÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Migrationsverket Gävle: Yılmaz Keleş'in İadesı Durdurulsun». ATİK İSVEÇ ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.