Midyat elektriksiz yaşamayı hakketmiyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Cumhurbaşkanlığı ve tarafına Mesut Soysal bu kampanyayı başlattı

Güneydoğu bölgemizin yüz akı, turizm ve kültür merkezi olan Midyat ilçemizde yıllardır süregelen elektrik kesintilerinin ilgili bakanlıklarımız ve cumhurbaşkanlığımızca bilinip sesimize ses, elimize el vermeleri için siz de katkıda bulunun.

“En ufak” bir tabiat olayında halkımızca  bilindiği gibi ilçemizin bir çok mahalle ve köyü saatlerce karanlığa mahkum edilmektedir. Arıza hattı olan Alo 186 birimi arandığında sadece “arıza kaydınızı oluşturuyoruz.” diyerek vatandaşı başlarından savmakta, elektriğin ne sebeple kesildiği yahut ne zaman geri verileceği hakkında bilgi verilmemektedir. Cumhuriyet tarihi boyunca vatanperverliği, hoşgörüsü ve bölgeye kattığı değerle bilinen Midyat’ın bu tür sorunlarla muhatap olması ne yazık ki bölge halkımızın yüreğini incitmektedir.

Bölgemizin çocukları, bölgemizin bu sorunu üzerinden artık ironik şakalar ve espiriler türetmiş, Kemal Sunal’ın filmlerine atıfta bulunarak “yağmur yağdıysa üç vakte kadar elektrikler kesilecektir.” diyerek ağlanacak halimize gülmekte, bizleri de güldürmektedirler.

Çocuklarımızın espirileri bir yana çektikleri cefa,  bu elektrik kesintilerinin en acı yönünü bize göstermektedir. Sınavlara hazırlanan birçok öğrencimiz ve derslerine çalışmak için çabalayan bir çok öğrencimizin emekleri de elektrik kesintileri sebebiyle sekteye uğramaktadır. Çocuklarımızın ders çalışma fırsatlarını ellerinden alarak eğitimin temel ilkelerinden biri olan eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de maalesef işletemiyor ve ilgili kişiler çocuklarımızın bu hakkını bilerek veya bilmeyerek gasp etmektedirler. Ayrıca evinde hasta, engelli ve yaşlı bakımı yapan ailelerimiz de elektrik kesintilerinden etkilenmekte, bakıma muhtaç olan bireylerimiz zor zamanlar geçirmektedirler.

Sadece birkaç yönü ile ele aldığımız bu sorunun ilgili muhataplarınca ele alınıp sorunun kaynaklarını belirlemek, sebepleri ortaya çıkarmak, çözüm yolları aramak ve bu sorunu artık çözüme kavuşturmak için işe koyulmalarını istiyoruz.

Halkımızın bu haklı ve yerinde talebi gerçekleşirse ne olur diye bir kafa yorarsak aslında bölge insanına ve ülke menfaatlerine ne miktarda katkısı olacağı ayan beyan ortadadır. Başta çocuklarımızın mağduriyeti giderilerek daha donanımlı vatandaşlar yetişecek, esnaf ve zanaatkarlarımızın işleri sekteye uğramayacak, bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız daha mutlu ve huzurlu yaşayacak, ilçemize gelen misafirlerimiz daha iyi vakit geçirerek zorluk yaşamadan evlerine dönebilecek, ilçemizin prestiji ve marka değeri düşmeyerek ülkemizin değerine değer katmaya devam edecektir.

Toplum yaşamının en temel ihtiyaçlarından biri olan elektrik mevzusunun artık çözüme kavuşması gerektiğini düşünüyor ve ilgililerden ilgilerini talep ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.