Mide Kanserine Yakalanan Kardeşimin Yaşaması için Gerekli İlaç SGK Tarafından Karşılansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Merhaba, ben Nuray, bu kampanyayı 28 yaşındaki kız kardeşimi ve onun durumunda olan diğer kanser hastalarını yaşatabilmek için başlattım.

2019 yılı Temmuz ayında, kardeşimin karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye gittik ve bizim için çok zorlu bir süreç başladı. Biricik kardeşim mide kanseri olmuştu. 10 kür kemoterapi aldı ama vücudu direnç gösterdi. Daha sonra başka bir ilaca başlandı, o ilaç da sonuç vermedi. SGK’nın karşıladığı tüm ilaçlar denendi. Şu an doktorumuzun söylediği, deneyebileceğimiz bir ilaç var. Ramucirumab etken maddeli bu ilaç FDA tarafından onaylandı ve etkinliği kanıtlandı. Şu an bize umut olan bu ilaç ne yazık ki şu an SGK kapsamında değil ve 400 mg’ı 9500 TL. Kardeşimin bu ilacı 14 günde bir kere 400mg alması gerekiyor.

Bugüne kadar zorluklarla bu ilacı alabildik ama bundan sonra parasızlık nedeniyle yarıda bırakmak istemiyoruz. Her insan gibi sağlıklı yaşama hakkımız, maddi durumumun yetersizliği nedeniyle elimizden alınmamalı. Bu tarz hastalıklardan kurtulma şansını artıran ne kadar ilaç varsa hepsinin SGK tarafından karşılanmasını istemekteyim. Maddi durumu yeterli olanlar bu ilaçları rahatlıkla alıp kullanabilirken, maddi durumu yetersiz olan hastalar maalesef ki eksik veya yarım kalan tedaviler nedeniyle bin bir sorunla hayatlarına devam etmek zorunda kalıyorlar.

Sağlıkta eşitlik istiyoruz. Ben kardeşimin yaşamasını istiyorum. Maddi durumu iyi olmayan tüm hastaların da yaşamasını istiyorum.

İlgililerin konuyla alakalı ivedi olarak değerlendirme yapmasını rica ederim.