PEMINDAHAN SJK(T) DURIAN TUNGGAL DARIPADA TAPAK ASAL YANG BANJIR KE TANAH BARU SCIENTEX F2

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

VICKRAM VM started this petition to MIC DURIAN TUNGGAL

Bangunan SJK(T) Durian Tunggal, adalah bangunan sekolah yang telah berusia 18 Tahun. Walaupun masih baru tetapi disebabkan kerap dinaiki banjir sejak kebelakangan ini, maka berlaku banyak kerosakan harta benda kerajaan.

Pada tahun ini sahaja, sudah 3 kali banjir besar berlaku dan kemusnahan harta benda kerajaan, guru-guru dan murid-murid sekolah yang merugikan semua pihak.

Ini telah menyebabkan penduduk mula risau dan memikirkan masa depan sekolah itu. Maka cadangan kertas kerja kepada pengusaha Scientex telah diberikan untuk mendapatkan tapak baru sebagai pengganti kerana pengusaha Scientex dengan pembinaanya adalah faktor utama berlakunya banjir di sekolah tersebut.

Tapak baru yang dicadangkan adalah bersebelahan kuil Sri Maha Mariamman Sing Lian (Skg Scientex Fasa 2) yang berhampiran dengan jalan raya yang memudahkan pengangkutan awam bagi pelajar yang kebanyakannya berasal daripada keluarga yang kurang kemampuan.

Diharap petisyen ini mendapat sokongan semua pihak untuk mendapatkan tapak baru SJK(T) Durian Tunggal, Melaka

0 have signed. Let’s get to 1,000!