Petition Closed

Metrolarda #bisiklet ücretlerinin kaldırılmasını talep ediyorum

Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın önemli bir parçasıdır. Bisikletli ulaşım lüks değildir, metrolarda fazladan ücret ödeme zorunluluğu kaldırılmalı.

Büyükşehir hayatının en zor kısmı trafik. Bu zorlukla başa çıkabilmek, çevreye daha az zarar vermek ve daha sağlıklı yaşayabilmek için bisikletli ulaşımın desteklenmesi ve teşvik edilmesi her belediyenin başlıca görevleri arasında yer alması gerekir.

İstanbul’da bisikletle ulaşım yapmak hem zorlu, hem tehlikeli hem de “pahalı” bir yöntem. Çünkü, dünyanın pek çok ülkesinde vatandaşların kanuni yük hakkı olarak görülen bisiklet İstanbul toplu taşıma sisteminde lüks olarak görülüyor ve ekstra ücret alınıyor.

Bebek arabası, yük arabası ve tekerlekli sandalye gibi gereçlerden alınmayan ücretin talep edilmesi İstanbul'da bisikletli ulaşımı hiç teşvik edici bir tutum değil. Kaosun ortadan kalkması için bisikletin yaygınlaştırılması ve bisikletli ulaşımın önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu engelleri kaldırmak için kampanyamı destekleyerek sesimizi Belediye Başkanına duyuralım ve bisikletlilerin hayatını kolaylaştırması için talebimizi iletelim.

İBB’den ve İstanbul Ulaşım A.Ş.’den İstanbul metrolarında bisikletlilerden alınan ücretin kaldırılmasını talep ediyorum. Bisikletlilerin ve benzeri zorluklar yaşayan engelliler için, metronun bir vagonunun üzerine tekerlekli sandalye, bebek arabası, bavul ve bisiklet işaretlerinin konularak bu araçların bir vagonda toplanmasını istiyorum. Böylece, hem engelliler, bebekliler ve bisikletlilere kolaylık sağlanır hem de diğer yolcular daha rahat seyahat edebilirler. Yapılacak düzenlemelerle asansör ve merdivenlerin kullanımı da rahatlıkla düzenlenebilir.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bisikletlerden alınan ücreti kaldırarak bisiklet kullanımını teşvik ettiğini gösteren ilk adımı atmasını sağlamak için kampanyamı imzalayarak destek verin.

This petition was delivered to:
  • İstanbul Ulaşım A.Ş.
    Yetkili
  • Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    Kadir Topbaş
  • Genel Müdür, İstanbul Ulaşım AŞ
    Ömer Yıldız

Sonat Alpagut started this petition with a single signature, and now has 6,831 supporters. Start a petition today to change something you care about.