Metro Turizm Sesime Kulak Ver

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şehirler arası ulaşımın en büyük tedarikçisi bildiğimiz üzere otobüs firmalarıdır. Her gün binlerce kişi şehirler arası onlarca firmayla yolculuk yapmaktadır. Günde binlerce kez kullanan bu ulaşım şeklinde bazı aksaklıkların, mağduriyetlerin yaşanmaması içten bile değil. Sorun karşımıza çıkan problemler değilde bu problemler karşısında firmaların bize yaklaşım şekli ve olayı ele alma ciddiyetleridir. Bir çoğumuzun başına gelmiştir yanlış yöne yada tarihte bilet kesilmesi, unutulan eşyalarımız, yolculuk esnasında yaşanan problemlerimiz vb. durumlar mutlaka olmuştur. Benim de yaşadığım sorun bunlardan bir tanesi.
Ben de sizler gibi ulaşımda otobüs firmalarını tercih ediyorum gerek fiyat uygunluğu gerek sefer sıklığı olsun. Üniversite öğrencilerinin bir çoğu bu ulaşım şeklini daha fiyat uygunluğundan dolayı tercih eder ve bende bunlardan bir tanesiyim yaşadığım sorunu size hemen kısaca özet geçmek isterim. 21 Haziran 2017 Çarşamba günü üniversite okumuş olduğum Bartın'dan Adana'ya gitmek için Metro Turizm'den Ankara aktarmalı otobüs bileti aldım. Otogara gitmek için Metro Turizmin sağlamış olduğu servisleri kullanmak üzere servis noktasına gittim. ( Bartın- Eski Otogardan kalktı servis ) Malum bayram öncesi olduğu içinde öğrencilerin hepsi evlerine gitmek için dönüş yolundaydı ve tahmin edebileceğiniz kadar insan ve valiz vardı. Servis otogara girdiğin de otobüsün hareket saati geciktiği için hızla otobüse bindirilmeye çalıştılar doğal olarak. Servisten inerken yanımda bulunan bir adet çekçekli valiz ile dağcı çantamı almak için valizlerin arasında uzandığımda servis şoförü "sen geç bin, biz koyarız eşyalarını " deyince bende valizlerimi almadan otobüse geçtim hemen. Buradaki hata benim valizlerimi kendim otobüse koymak yerine servis şoförüne bırakmam oldu. Sonrasında ise aktarma için otobüs Ankara'ya hareket etti. Ankara'ya geldiğimiz de valizlerimi almak için için muavinin yanına gittim ve 2 valizimin de olmadığını da gördüm. Durumu otobüs şoförü ve muavine ilettim. Muavin arkadaşta ilgilenerek Bartın otogarı arayarak valizlerimi orada mı olduğunu sordu. Bartın'daki otogar yetkilileri valizlerimin yanında olduklarını teyit ettiler. Bende AŞTİ'nin içinde bulunan Metro Turizm Halka İlişkilere giderek durumu anlattım onlarda tekrar Bartın otogarı arayarak valizlerin Adana'ya gönderilmesi için kendilerine ulaştırılmasını istediler. Ben de Ankara'dan Adana'ya olan gece otobüsüne bindim. Aradan bir hafta geçtikten sonra valizler hala elime ulaşmadı bende tekrar AŞTİ'de bulunan Halkla İlişkileri aradım. Bana söyledikleri valizlerin gelmediği oldu ben de bunu üzerine Bartın otogarı aradım ve valizlerin orada da olmadığını da öğrendim. Bunun üzerine Metro Turizmin Müşteri Hizmetlerini arayarak şikayet kaydı oluşturdum. Bana söylenen 15 gün için de size dönüş yapılacak şeklindeki açıklamaların üzerinden geçen 40 gün sonunda ve defalarca aramamın üzerinden bana geri dönüş sağlandı. Arayan yetkili gerekli incelemelerin yapılıp bana haber verileceğini söyledi. Ertesi gün aynı yetkili beni arayıp eşyalarımın kaybolduğunu firmanın da bana hasarıma karşılık bir adet otobüs bileti verdiğini söyledi. Ben de bunu kabul etmedim tabi ki çünkü kaybolan eşyalarımın maddi karşılığı bu olamaz.
Eşyalarımın kayboldu haberini Kütahya da aldığım için oradaki Tüketici Haklarına gittim ve durumumu anlattım. Bana söyledikleri ilk şey hiç uğraşma bu olaydan bir sonuç çıkmaz oldu.
Burada Tüketici Haklarının kimin yanında olduğuna dair hiç bir anlam veremedim. Bakın o valizler de hepiniz gibi benim de bütün yazlık ve kışlık kıyafetlerim, ayakkabılarım, bazı dijital eşyalarım, bütün kamp malzemelerim vardı. Bunların değeri bir adet bilet olmamalı. Benim Metro Turizmden ricam bu konuyla tekrar ilgilenmeleri ve mümkünse de eşyalarımın bulunması olacak. Ben şuan okuluma geri döndüm ve bütün malzemelerim eksik kaldı. Eğer tazminat ödemek isterlerse de bunu bir adet bilet olarak görmemeleri konusunda talep de bulunuyorum.

Bugün muhammet imzanı bekliyor!

muhammet boran bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Metro Turizm Sesime Kulak Ver». muhammet ve imza atan diğer 55 kişiye katıl.