Petition Closed
Petitioning Mestna občina Koper (MOK)

Mestna občina Koper (MOK): Peticija proti namenu MOK, da porušijo igrišča na Sv. Katarini v Ankaranu.

Da se zaradi javnega interesa ohrani dejavnost.

Letter to
Mestna občina Koper (MOK)
Zadeva : Pobuda za ohranitev Odbojke na mivki na Sv. Katarini v Ankaranu
Zveza : Odločba inšpektorata Mestne Občine Koper o odstranitvi športnih rekvizitov,
športnih objektov in druge športne opreme s parcele na kateri se izvaja odbojka na mivki

Spoštovani !

Inšpektorat MO Koper je po nalogu župana MO Koper v septembru 2012 ponovno izdal Odločbo o odstranitvi športnih rekvizitov, športnih objektov in druge športne opreme s parcele na kateri se izvajajo športi na mivki že od leta 2004. Da se zapoved ponavlja posebej poudarjamo, kajti v letu 2010 je Upravno sodišče v Novi Gorici s sodbo že enkrat odpravilo občinsko Odločbo o odstranitvi športnih rekvizitov. Župan oz. občinski inšpektorat je tokrat zapovedal odstranitev še pred ponovno razsodbo sodišča.

Menimo, da ste že seznanjeni z različnimi mednarodnimi, državnimi prvenstvi in rekreativnimi turnirji, kampi v odbojki na mivki in drugimi dogodki, ki so se v osmih letih zvrstili na omenjenih športnih površinah. Veliko Vas je ustanov in fizičnih oseb, ki ste že posredno ali neposredno koristili omenjene športne objekte, opremo in rekvizite in prepričani smo, da ste z nami na Sv. Katarini v Ankaranu preživeli uspešne in prijetne trenutke ter dosegali uspešne športne rezultate.

V primeru, da se odstranijo športni rekviziti, športni objekti in športna oprema, ki služi odbojki na mivki, bo nastala nepopravljiva škoda, kajti ocenjujemo, da bo dejavnost odbojke na mivki zamrla, parcela bo zanemarjena in zarasla ter postala zatočišče pasjih iztrebkov, razbite steklovine in gradbenih odpadkov saj je od 1999 do 2003 taka že bila in smo jo prostovoljci očistili in usposobili za dejavnost športov na mivki.
Na omenjenih športnih površinah se letno športno udejstvuje preko 6000 oseb različnih starosti in spolov iz Slovenije in iz drugih držav. Z dogodki se lahko seznanite na naši spletni strani www.sportnipark.com oz. na www.beachcamp.si in www.bossaball.si.

Z odstranitvijo odbojke na mivki, bi vsem tem osebam bilo športno udejstvovanje onemogočeno. Zato se je Športno društvo Katarina odločilo, da pridobi najširšo možno javno podporo k Pobudi za ohranitev javnih športnih površin in športnih objektov, ki služijo športom na mivki in, da se nadaljujejo na istem prostoru kot se že odvija zadnjih osem let. Podporo lahko podporniki izrazijo z dopisom na sedež društva ali z neposrednim podpisom Podpore pri aktivistih društva ali z izrazi podpore preko E- medijev.
Prosimo Vas, da na Vam ustrezen način, izrazite podporo k Pobudi za ohranitev odbojke na mivki na Sv. Katarini v Ankaranu.

Z odličnim spoštovanjem – športni pozdrav Predsednik društva
Alojz GEC

ŠD Katarina started this petition with a single signature, and now has 507 supporters. Start a petition today to change something you care about.