Meslek liseleri ve güzel sanatlar ve spor liselerinin mezunlarının mağduriyeti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Artık meslek lisesi, öğretmen lisesi, güzel sanatlar ve spor lisesi mezunlarının üniversiteye girişte kendi alanlarındaki bir bölümü tercih ettiklerinde aldıkları ek puan uygulaması sona erdi. Meslek liselilerin üniversiteye girmesini teşvik eden uygulamanın iptali yüz binlerce öğrenciyi mağdur edecek.

Meydan gazetesinde  Burak Kılıç imzasıyla yayınlanan habere göre; Ek puan hakkından sadece Mart 2012'den önce mezun olan öğrenciler yararlanabilecek. Eylül 2012 ve sonraki yıllarda mezun olanlar üniversiteye girişteki ek puan hakkını kaybetti. Örneğin İmam Hatip Lisesi mezunu bir öğrencinin ilahiyat fakültesine yerleştirilirken puanı 0.18 katsayıdan çarpılırken bu oran 0,12 katsayı oranına sabitlendi. Böylece başka bir lise mezunuyla imam hatip mezununun ilahiyat fakültesine girme katsayıları 0,12'de eşitlenmiş oldu. Böylece öğrenciler diploma notuna göre 30 puana kadar çıkan ek puandan mahrum kalacak.

Anadolu Öğretmen Liseleri tüm öğretmenlik branşlarında tercihlerinde aldıkları ek puanı kaybederken Güzel Sanatlar ve spor liseleri mezunları da rekreasyon, rekreasyon yöneticiliği ve spor yöneticiliği bölümlerine girişteki ek puanı artık alamayacak.

EK PUAN HAKKINI KAYBEDEN DİĞER LİSELER

Sağlık Meslek liseleri
Ticaret Meslek Liseleri
Turizm ve Otelcilik Liseleri
Denizcilik Meslek Liseleri
Lojistik Meslek Liseleri
İletişim Meslek Liseleri

Bugün Baran imzanı bekliyor!

Baran Arslan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Meslek liseleri ve güzel sanatlar ve spor liselerinin mezunlarının mağduriyeti». Baran ve imza atan diğer 163 kişiye katıl.