"Aşıklar Parkı"nı Geri İstiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bir zamanlar bizler Mersin sevdalısı çocuklar, gençlerdik. Eski Mersin güler yüzlü, çağdaş, estetik duyguları gelişmiş insanıyla, yemyeşil doğası, masmavi denizi, yumuşak iklimi, mevsimine göre misler gibi portakal çiçeği, hanımeli, yasemin, akşam sefası kokan sokaklarında adeta sarhoş olduğumuz yaşanılası bir şehirdi.

Sinemamız vardı. Halkevi dediğimiz Türkiye'nin ilk dönen sahnesi olan kültür merkezimiz, çok zengin kütüphanemiz vardı. Sanatımız, sanatçımız vardı. Olmayan şeyler de vardı elbette. Saygısızlık yoktu mesela, insan ayırma, öteleme yoktu. Din, dil, ırk ayrımı yoktu. Kadın - Erkek ayrımı, kaç göç yoktu. Kirli sokaklar yoktu. Ağaçları hunharca kesme yoktu. Kocaman, devasa, çirkin beton binalarda yoktu. Sokaklarında çocukların korkusuzca oyunlar oynadığı, en fazla iki katlı evlerde yaşardık. güzel havalarda en şık kıyafetlerimizle sokağa atardık.

İşte bu güzelim şehrin sakinlerinin geziye çıktıkları belli başlı birkaç yer vardı. Gençlerin karşı cinsle ilk bakışmalarını yaşadıkları, iki tarafında kuyumcuların ve bonmarşe denilen giysi, çorap vs.'nin satıldığı az sayıda mağazaların olduğu Atatürk Caddesi bunların başında gelirdi. Bir de Çamlıbel'deki Aşıklar Parkı. Adına neden Aşıklar Parkı dendiğini bilmiyorum. Park Çamlıbel'deki TEB Bankası binasının önünde, yol seviyesinden 5-6 basamak yükseklikte, elips şeklinde, ortasında havuzu, etrafında yemyeşil ağaçların, rengarenk çiçekleri olan, trafiğin sağlı sollu parkın iki yanından aktığı açıklık bir mekandı. O zaman ki aşkların da çoğunlukla bakışmalarla yaşandığı düşünülürse buna hak verirsiniz sanırım. Ama güzel bir isim bence.

Sonra günün birinde işgüzar bir belediye tarafından bu güzelim park tarumar edildi.

Şimdi artık bir zamanın çocukları, gençleri olan bizler, birer yetişkin olarak hala Mersin sevdalısıyız. ve Mersin'imizin en güzel simgelerinden biri olan Çamlıbel'deki parkımızı aslına uygun olarak geri istiyoruz.

Eğer siz de istiyorsanız lütfen kampanyamıza bir imza ile destek olun.

Bugün Perihan imzanı bekliyor!

Perihan SaydanPazarbasi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mersin Büyükşehir Belediyesi: "Aşıklar Parkı"nı Geri İstiyoruz.». Perihan ve imza atan diğer 127 kişiye katıl.