Mersin Anamurium Antik Kenti’ne Sahip Çıkalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Mersin’de Anamurium Antik Kenti Denize Gömülüyor..

Mersin’in Anamur ilçesinde yer alan Anamurium Antik Kenti deniz tarafından yok ediliyor. Antik kentin sütun, lahit gibi önemli parçaları önlem alınmadıkça her geçen gün denize gömülüyor. Anamur İlçe merkezinin 6 km. güneybatısında yer alan ve antik kaynaklarda adının “rüzgarlı yer” anlamına geldiği yazan Anamurium Antik Kenti denize gömülüyor. Dalgalar antik kente ait sütunları tahrip ederek sürüklüyor. Geçmişi MÖ. 4. yüzyıla kadar uzanan antik kent, kaderine terk edildi.

Birçok yapısı günümüze kadar iyi biçimde korunabilmiş antik kentin oldukça güçlü bir turizm potansiyeli olmasına rağmen korunmaması, hem definecilerin hem de denizin tarihi yapıları yok etmesine neden oluyor. Antik kentte, surlar, hamamlar, odeon ve palestra günümüzde hala görenleri büyülüyor. Ayrıca antik kentin çeşitli yerlerinde göz kamaştırıcı mozaikler bulunuyor.

Bugün Cihan imzanı bekliyor!

Cihan ADIM bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mersin Anamurium Antik Kenti’ne Sahip Çıkalım». Cihan ve imza atan diğer 344 kişiye katıl.