Help us get the word ‘Holodomor’ included in all major English dictionaries

Reasons for signing

Надія Дякун
3 days ago
Я-українка. Моя бабуся мені пережила ці страшні роки. Розказувала, що в одній багатодітній сім'ї залишили помирати найменшу дитину, щоб дати їжі більше іншим. На щастя моя бабуся допомогала їм. Голодомор-геноцид українського народу совітським режимом.

Ruslana Shmygelska
6 days ago
Perche il mondo deve sapere

Myron Hlynka
2 weeks ago
Why is this word not already in all major English language dictionaries?

Богдан Ющенко
Jul 17, 2021
Весь світ повинен дізнатися про геноциди створені СРСР, та інші злочини кривавого комуністичного режиму. І весь повинен знати, що будь хто заперечувающий голодомор не краще за тих хто заперечує голокост.

Eugen Skibin
Jul 14, 2021
Мені, як українцю, це дуже важливо, виходячи хоча би з того, що мої пращури постраждали від голодомору. Це має знати все людство!

Людмила Назарова
Jul 1, 2021
Це важливо! Голодомор - це та частина української історії, про яку багато українців могли дізнатись не лише з уроків історії (звісно не при радянській владі), а й з розповідей старшого покоління. Моя бабуся розказувала (вона була 1926 р.н.), що якби прабабуся не вміла добре гриби збирати, а поряд не було лісу, то й не знали чи не померли з голоду. (с. Заваловка, але на карті його не знайдете, бо зараз там Київська море). Інша прабабуся розказувала про те, що був такий голод, що не знали, що робити з дитиною. Навіть хотіли віддати бездітній єврейській парі та мала (3 рочки) не захотіла відпускати спідницю матері, тож вже не стали силувати...і слава Богу, що якось вижили (Житомирська область. с. Базар (тоді це було містечко). Це не просто слово, це історія міліонів. І ми не маємо право забувати ні історії тих хто вижив, ні тих хто не зміг.

Alex Mota
Jun 22, 2021
It is racist if you don’t put the word Holodomor

Stan Zorin
Jun 3, 2021
The truth about the Holodomor does not fit into the official version of history - that is why it has been suppressed for almost 90 years.
This particular truth must be known because, as Christ told us, the truth makes us free.

Josh "Yasyszcjosh" Bieuz-Yasyszczuk
May 16, 2021
The Holodomor was a very devastating part of Ukraine's history, and as a Ukrainian-Canadian + native English speaker, it is very distressing to every day have to exist in a world where my own country doesn't have a word for the most horrendous thing to happen to Ukraine.

All major English dictionaries should have included Holodomor as a word years ago, and it is high time that it happens.

Максим Панченко
May 12, 2021
Голодомор є надзвичайно важливою трагедією, в історії України.