Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 193 destekçiye ulaştı

Vertigo, bas dönmesi anlamına geliyor. Yalnız bu tansiyon düşünce gelen baş dönmesi gibi değil saatlerce, günlerce hatta haftalarca süren bir baş dönmesidir. Buna aşırı kulak çınlaması, uğultu, sürekli denge kaybı ve sersemlik hissi eşlik eder. Hatta kalıcı işitme kaybına kadar da gidebilir. Çoğu vertigo hastası evden çıkamaz duruma gelmektedir, çünkü ayakta durmakta zorlanırlar ve her an her yerde baş dönmesi atağı gelip hastayı perişan hale getirebilir. Hastaların büyük çoğunluğunda bu durum kalıcı bir sendromdur, tedavisi maalesef mümkün değildir. Bu durum insanı psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik açıdan bitme noktasına getirmektedir. Öğretmen olduğunuzu düşünün dengeniz yok, başınız dönüyor, yerler ayağının altından kayıyor, ayakta duramıyorsunuz ama ders anlatmanız, nöbet tutmanız gerekiyor. Veznede memur olduğunuzu düşünün, vatandaş bir işini halletmek için gelmiş ama yüzünü bile tam seçemiyorsunuz çünkü her yer dönüyor ve sürekli baygınlık geliyor, kusuyorsunuz. Zaten çoğu vertigo hastası işini bırakmak zorunda kalıyor. Hatta intihar edenler de çok fazla. Lütfen bizleri hastalığımızla ve kaderimizle baş başa bırakmayın. Zaten çok zor olan hayatımızı kolaylaştırmak adına gerekli düzenlemeleri yapın. İşitmesini kaybetmiş, yatağa bağımlı olanlarımız var ve çoğu zaman malüliyet hakkı kazanamıyorlar. Baş dönmesi ataklarımızın yoğunlaştığı zamanlarda kendimizle bile baş edemiyoruz ki işimizi nasıl yapalım. Hastalığı doktor raporuyla tasdiklenenlere işlerinde kolaylıklar sağlansın. Durumu iyice kötü olanlara malüliyet hakkı verilsin. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Bugün Samed imzanı bekliyor!

Samed Kolontas bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Meniere hastalarına malüliyet hakkı verilsin ve çalışanlara kolaylıklar sağlansın.». Samed ve imza atan diğer 192 kişiye katıl.