Mekanının Sesi Ol - Esnafa Hayat Ver

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafına Kadıköy Sokak bu kampanyayı başlattı

Biz, Kadıköy’ü Kadıköy yapan mekanların işletmecileri, garsonları, barmenleri, müzisyenleriyiz. Evlilik teklifi yaptığınız, lise arkadaşlarınızla buluştuğunuz, doğum günü kutladığınız, müdavimi olup eviniz bellediğiniz o mekanları ayakta tutan çarklarız.
Pandeminin bitişini, aşının gelişini kutlayacağınız, doya doya birbirinize sarılacağınız mekanlar da olmak isteriz ama gücümüz kalmadı. O güne kadar dayanabilir miyiz bilmiyoruz.

Biz mekan çalışanları, kendimize üzülecekken patronlarımıza acıdığımız günlerden geçiyoruz. Evlerimizden “Mekanlar kapalı sen kiranı ödeyemezsin.” diye çıkarıldığımız yetmiyormuş gibi mekanlarımızın da aynı muameleye maruz kaldığını görüp, geri dönecek bir işimiz de olmayacak diye korkuyoruz. Yüzümüzü ülkece batıya döndüğümüz bugünlerde, batı kapattığı sektörlere yardımını esirgemezken biz niye adım adım yok oluyoruz?
Biz devlet desteğinde öncelikli olan bankacılık, sanayi, avm gruplarından değiliz. Ama bu sektörleri ayakta tutan birçok insanın nefes aldığı, toplantı yaptığı, kafa dağıttığı ama asla lafının edilmediği sektörüz. Ne muhalefet, ne iktidar bizi konuşmaz, biliyoruz.
Biz siyasette görünmeziz.

Sesimizi batmak üzere olduğumuz bu dönemde duyuramazsak da gerçekten görünmez olacağız. Sesimizi duyurun, bizi görünmezlikten kurtarın ki gelecek güzel günleri beraber kutlayacağımız mekanlarımızda, sizi bekleyecek gücümüz olsun.
Sizi yıllardır güler yüzle karşılamaya çalıştık ama artık yüzümüzün neden gülmediğini de, derdimizin ne kadar büyük olduğunu bilin istedik. Siz de bu dönemde neler yaşadığımızı sosyal medyada paylaşırsanız belki gereken yerlere sesimizi duyururuz.

Tip Box’a bir imza yeter.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.