Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 130 destekçiye ulaştı

Nisan 2017 de uygulanacak olan Trafik sigortasında indirim kararı elbetteki devletimizin vatandaşların lehine uyguladığı güzel bir tutum ve davranıştır. Çoğu vatandaş Trafik sigortasının yüksek olmasından dolayı Sigortasız araç kullanmakta ve Kasko sigortalarını bütçesi elvermediği için yapamamaktadır. Böyle bir düzenleme ile vatandaşlar sadece Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasını değil başka branşlarda da sigorta yapacaklardır.

Lakin sigorta acenteleri olarak geçmişten bugüne komisyonların düşürülmesi nedeni ile endişeliyiz.  Yüksek primde bile acente komisyonlarının bazı sigorta şirketlerinde % 3 e düşürülmesi bizi dahada tereddütte düşürüyor.

Sigorta sektörünü ayakta tutan biz acenteler Türkiye de sigortacılığın gelişimine katkıda bulunmaktan ziyade işçi istihdamına büyük katkı sağlamaktayız. Komisyonların düşük seviyede olması durumunda Sigorta acentelerinden kimi personel çıkaracak kimi iş yerini kapatacaktır. Buda şüphesiz geçim sıkıntısına neden olacaktır.

Geçmişten bugüne sigorta acentelerine rakip olan banka, PTT, Fatura tahsilat merkezleri vb. birçok kurumun poliçe kesmesine rağmen ayakta kalmayı başaran acenteler olmamızın nedeni bilgi birikim ve deneyimimizden kaynaklıdır. Sigorta acenteleri olarak halkın ilk muhatap olduğu kişileriz, onları yönlendiren sorunlarını dinleyen çözüm üreteniz.

Nisan 2017 de uygulanacak olan trafik sigortasındaki indirimden biz acentelerin mağdur olmamaları açısından yetkili birimlerden asgari komisyon oranlarımızın % 17 olması beklenmektedir.

Saygılarımla...

Bugün kemal imzanı bekliyor!

kemal BUĞAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «mehmet.simsek@tbmm.gov.tr: ACENTE OLARAK TRAFİK PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ. DERDİMİZ KOMİSYONUMUZ.». kemal ve imza atan diğer 129 kişiye katıl.