Kpss'de mülâkatı istemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Mülakatlar kaldırılsın, mülakat gibi bir sistemin Türkiye'nin eğitim sistemini değersizleştirmesini nasıl istersiniz? Dünyadaki tüm ülkelerin eğitim sistemine bakin. Daha sonra Türkiye'nin eğitim sistemine bir bakin. Türkiye bu sıralamada sonlarda yer alıyor. Mülakat gibi bir sistem olursa bu sonuç kaçınılmaz. Eğitimden anlamayan, başka alanlarda uzmanlaşmış kişileri bu işin başına getirirseniz öyle olmaya devam edecek. Tüm bunlara baktığımızda dünya sıralamasında başlarda mı bulunacaktık? İnsanlar bir meslek sahibi olabilmek için çalışıp çabalıyor, iyi bir yerlere gelebilmek için dirsek çürütüyorlar. Bunların yanında da bazı insanlar nasıl olsa mülakat var, bir torpil bulup atanırız düşüncesiyle kitap sayfası bile çevirmiyorlar. Bazıları 85, 90, 94 gibi yüksek puanlar alıp atanamıyor. Neden sizce? Tabi ki mülakatta sorulan sorular. “Bu salona gelirken çıktığınız basamak sayısı kaçtır? Hiç arkanızı dönmeden arkanızda bulunan pencere sayısını söyleyin, Maaşlarımızı kim yapar? , Halkı cimri olarak bilinen ülke neresidir? ve daha nice eğitimle ilgisi olmayan sorular. Bu soruların eğitim ve atama ile ne ilgisi var? Bir diğer tarafa baktığımızda düşük puan alıp torpili olanlara sordukları sorular kim bilir ne kadar basittir? KPSS gibi zorlu bir sınavdan 91 alıp, mülakat gibi eğitimden uzak sorulara cevap veremeyerek belki ülkesindeki en güzel nesilleri yetiştirecek olan bir insanın atanamaması... Bunun açıklaması nedir? O zaman KPSS sınavını kaldıralım, bu sınava çalışmayalım ve baştan kaybettiğimizi bilelim. Bundan böyle bizden sonraki kardeşlerimizin 16 yıl gibi uzun eğitim zamanlarını çöpe atmalarına engel olalım. “Biz yandık siz yanmayın” diyelim. Küçük yaşta verelim bir sanayiye, çırak olarak çalışsın, meslek öğrensin. Hem kimse onun hakkini yememiş olur hem de onu geleceğindeki belirsizlikten kurtarmış oluruz. Bizi bu kadar değersizleştiren, insana değer vermeyen, sadece üst makamlarda tanıdığı olanların atanabildiği bu sistemin elinden onları kurtarmış oluruz. Sanmayın ki bu sözlerimle eğitime karşıyım. Eğitim kadar öğrenmek kadar okumak kadar güzel olan bir şey daha yoktur. Söylemek istediğim eğer 16 yıl okuyup bir meslek sahibi olamayacağıma, gelecek kaygısı yüzünden daha küçük yaşta kendimi değersiz hissedeceğime, çok çalışıp KPSS adı verilen sınavdan yüksek puan almama rağmen mülakat gibi adaletsiz bir sistemle eleneceğime, okumayıp bir yere çırak olarak işe girerim. Mülakat sisteminin çalışan ve çalışmayanı ayıramadığını görmüyor musunuz?

Bugün Mehmet Fırat imzanı bekliyor!

Mehmet Fırat Şüküroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mehmet Fırat Şüküroğlu : Mülâkatı istemiyoruz». Mehmet Fırat ve imza atan diğer 18 kişiye katıl.