0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yıl içinde yapılan sınavlardaki hatalı sorular öğrencilerin sınav esnasında fazladan zamanını alırken, sınavdan sonra iptal edildiğinde öğrencilere bu iptalin sağladığı yarar sınav esnasında sebep olduğu zararı karşılayamamaktadır. Öğrenciler kış ayları boyunca ısıtması olmayan ve hala inşaatı devam etmekte olan Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Kampüsü'nde sınava girmeye zorlanmıştır, ulaşımı kolay olmayan bu kampüse ulaşmak için sınavların tamamında öğrencilere servis bile konulmamıştır. 3. Sınıf öğrencilerinin Bütünleme Sınavında öğrencilere hiç haber verilmeden sınava yazılı bir soru eklenmiş ve öğrenciler bunu sınav esnasında öğrenmiştir. Bunun öğrencilerde yarattığı şaşkınlık öğrencilerin diğer sorulara odaklanmasını zorlaştırmış ve bir çok soruyu kaçırmalarına sebep olmuştur.

Bu ve bunun gibi bir çok nedenle bir çok öğrenci çok küçük puan farklarıyla sınıfta bırakılmıştır. Zaten hazırlık eğitimiyle birikte 7 yıl olan ve öğrencilerin hepsinin hayatının büyük bir bölümünü sadece sınavlara çalışmak için ayırmasını gerektiren bu bölüme hepimiz tamamen insanlara yardımcı olmak için girmişken, anlık olarak küçük gelip göz ardı edilen fakat birike birike kocaman sonuçları olan bu haksızlıkların toplamı bir çok öğrencinin 1 senesine mal olacaktır ve ülkemize faydası olabilecek olan bu doktor adaylarının önü insan hayatında çok önemli değişikliklerin olabileceği 1 yıl gibi uzun bir süre boyunca kesilmiş olacaktır. Bunun özel bir okulda tıp gibi maddi olarak da çok büyük bir yükümlülük olan bir bölümde öğrenci okutan velilere de vereceği zarar oldukça büyüktür.

Bunun olmasını engellemek için, daha önceki senelerde uygulandığı gibi, Bütünleme Sınavı sonrası yetkin bir kurulun toplanarak yönetmelik kurallarına uygun olarak Çan Eğrisi veya Bağıl Değerlendirme sistemleri uygulanarak, öğrencilerin tamamen yukarıda belirtilen ufak tefek sebepler yüzünden sınıf tekrarı yapmak zorunda kalmasının dramatik sonuçlarından kaçınılmaya çalışılmasını ve öğrencilerin böyle bir haksızlığa uğramamasını talep etmekteyiz.

Bugün Oğuz Kaan imzanı bekliyor!

Oğuz Kaan Avci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Bütünleme Sınavı Sonuçlarına Çan Eğrisi Uygulansın.». Oğuz Kaan ve imza atan diğer 157 kişiye katıl.