“Tecavüz” insanlık suçunun hukuki yaptırımları ağırlaştırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

“Sakarya'da kiracısının evine girip 3 çocuk annesi kadına tecavüz etmeye kalkan N.S. için 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Saldırıda kendisini bıçakla savunan genç kadına ise silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapis isteniyor.”

“Antalya'da eşi kanser hastası olan adamın, küçük kızına 1.5 yıl boyunca tecavüz ettiğini anlattı. Annenin çocuğundaki ruhsal değişiklikleri fark etmesiyle ortaya çıkan olayda güvenlik güçlerinin de, anneye "kocana iftira atma" dediği iddia edildi.”

“12 Şubat’ta Adana’da meydana gelen olayda, komşusunun sokak düğününe giden Sedat K. bir süre sonra evde uyumakta olan 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti.”

Tecavüzcüler için yasaların bu kadar esnek olması, hapse girseler dahi ceza indirimi alıp erken çıkmaları; tekrar tecavüz suçu işlemelerine mahâl veriyor ve onları caydırmıyor! Bu iğrenç suçlara karşı önlem alınsın! Daha güvenli bir ülkede yaşamak istiyoruz!

MADDE 5. – Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Bugün Hatice imzanı bekliyor!

Hatice Akan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «meclis: “Tecavüz” insanlık suçunun hukuki yaptırımları ağırlaştırılsın!». Hatice ve imza atan diğer 31 kişiye katıl.