YKS HAZIRLIK AŞAMASINDA OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DEVAMSIZLIK AFFI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba, şu an yoğun olarak sınava hazırlanan ve zamanım olmadığı için okula gidemeyen bir öğrenciyim. Okulda geçirdiğim binlerce saatten verim alamamakla birlikte evde kendi başıma bir yerlere gelmek için çabalıyorum. Elimden geldiğince 30 günlük devamsızlık sınırını aşmak istemesem de yaklaşık 25 günlük bir süreye ulaştı devamsızlık sınırım. 30 günü geçtiği anda ortalamam 90 bile olsa sınıfta kalıyorum. Bu olunca da yaklaşık ödediğim 100 TL miktarındaki YKS parası da yanmış oluyor. Hem maddi hem de manevi olarak zarara girmiş oluyorum. Gerektiğinde okula gidip gerekmediğinde evde kendim çalışmaya devam ederken bir yandan da devamsızlığımı düşünmek bana zor geliyor. Bu yüzden benim durumumda ki öğrencilerinde sorunlarının ve dertlerinin dinlenip buna göre bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Şu an için olabilecek en makul çözümü sunmanız gerekiyor. Devamsızlık sınırı arttırılmalı ya da kaldırılmalıdır. Veya sınavdan önce af çıkmalı ya da okul gözetiminde veli izleniminde faaliyet olarak gösterilmeli. Faaliyetin kanıtı olarak da öğrenciden çalıştığı ve yaptığı ders materyallerinin bir kopyasını rehber öğretmenine iletmesi de olabilir. Şu an bunu yazıyor olmam ve devamsızlık telaşı içinde oluyor oluşum bile benim için vakit kaybı ki sınava 3 ay kaldı ve 15 mayıs'da Ramazan Ayı geliyor. Ben Ramazan Ayında hem oruç tutup hem sınava hazırlanıp hem de sabah 7'de kalkıp okula gideceğim. Aramızda dini ibadetlerini yapmak zorunda olan insanlar da zor duruma girebiliyor. Bu konuda da bir çözüm bulunması gerekiyor. Zaman daralıyor ve ben sınav telaşı üstünde birde devamsızlıkla uraşıyorum. Lütfen sesimi duyun ve gerekli olan neyse yapın.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet Kantar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: YKS HAZIRLIK AŞAMASINDA OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DEVAMSIZLIK AFFI». Mehmet ve imza atan diğer 22 kişiye katıl.