TEKNİK ve MESLEK ÖĞRETMENLERİ 5000 ATAMA BEKLİYOR!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
MEB (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı) ve tarafına Uğur Serkan BALTACI bu kampanyayı başlattı

Bizler Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Öğretmenlik alanlarından mezun olan öğretmenleriz. 28 Şubat süreci ve sonrasında mağdur olan Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarındanız. Yıllardır atanmayı beklemekteyiz ancak ya kontenjanımız yok ya da çok az sayıda atama ile yetinmek zorunda bırakılıyoruz. Biz Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Öğretmenleri 28 Şubat sürecinin mağdurları olarak yıllardır katsayı problemleri ile uğraştık. Bizlerin Teknik Öğretmenler olarak lise dönemimize denk gelen, 1999 yılında 0,2 / 0,5 oranıyla başlayan katsayı mağduriyetimiz 2003 yılında katsayı farkı 0,3/0,8 olarak attırılmıştır. Ancak alanında bir program seçen biz meslek lisesinde okuyanlara ek puan getirilmiştir. Bu durum bizlerin sadece okuduğumuz bölümün öğretmenlik programını seçebilmemize bunun dışında herhangi bir programı seçemememize neden olmuştur. Devlet bizim yolumuzu daha biz meslek lisesine başladığımız ilk andan itibaren öğretmenlik olarak belirlemiştir. Büyüyen ve gelişen bir Türkiye için üretimin kalbi olan biz Teknik Öğretmenlere gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesini beklemekteyiz. Bu yıl tüm branşlarımıza yapılacak 5 bin atama mağduriyetimizin ve sorunlarımızın çözülmesi adına güzel bir adım olacaktır. Teknik Eğitim ve Meslek eğitimin tüm branşları unutulmak değil artık atanmak istiyoruz ve Teknik Öğretmenler olarak atanıp ekonomimize katkıda bulunmak istiyoruz. Bölümümüzün diğer meslek dalları arasındaki kadro payının acilen arttırılmasını günümüz koşullarının da bunu zorunlu kıldığını, Atama sayılarımızın verilen kadronun en az %20 olması gerektiğini ama son 5 yılda hala %3 leri aşamadığı görülmüştür.Kendim ve meslektaşlarım adına saygılarımla arz ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.