Tatilime Dil Uzatılmasın, Bu Koca Bir Ayıp !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çalışkan, zeki, dürüst evlâdı, sana sesleniyorum henüz mesleğinin başında bir öğretmen olarak. Yarınlara yön veren, evlatlarını emanet ettiğin, geleceğini emanet ettiğin bir öğretmen olarak sana sesleniyorum. Eğer bugün mesleğinin gerektirdiği bilgi ve donanıma sahipsen biliyorsun ki bunda en az bir öğretmenin payı var. Eğer bugün çocuklarına verdiğin terbiyeyi takdir ediyorsan bunda da en az bir öğretmenden aldığın terbiyenin payı var. Ve bu gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Bizler okuldan çıkınca öğretmen kimliğimizi üzerimizden atamıyor tıpkı annelik gibi tam zamanlı öğretmenlik yapıyorsak, yeri gelip öğrencilerimize bir anne babadan fazla şevkat gösterebiliyorsak, bizler onların derdini kendimize dert edinebiliyorsak bu mesleğimizin yüceliğinden. Bizim mesaimiz yoktur. Biz okul dışında da yaz tatilinde de öğretmeniz, biz boş dersimizde biz haftasonu da öğretmeniz. Ve yazık ki insanların diline doladığı yaz tatilinde de biz öğretmeniz. Okul dönemi boyunca bir öğretmenin her sınıfta her gün belki de aynı konuyu günde kaç kez tekrar ederek anlattığını, anlaşılmazsa buna nasıl çare aradigini, bir öğrencinin tek probleminin ders olmadığını ancak öğretmen olanlar anlar. Umudum empati yapabilmeyi öğrettiğimiz gençlerin de anlayabiliyor olması... Bizler aylarca hakkıyla, nefesiyle, üzerinde durmaktan ağrıyan ayaklarıyla, ders anlatmaktan şişen boğazıyla, tenefüste bir çay içecek vakti bile çoğu zaman bulamayisimizla, her öğrencinin ve velinin ve idarenin ve meslektaşımızın binbir haliyle uğraşması gereken bizler yeterince yoruluyoruz. Ayıptır; Sevgili Genç, sizler öğretmen yazın yan gelip yatmasın diyenlerden olmayın, bizle empati yapın. Bunu hayatınız boyunca en azından bir kez denk geldiğiniz ve hatırınıza gelince yüzünüzün güldüğü bir öğretmeninizin hatrına yapın.. Bizi de tatilimizi de diline dolayanlardan olup bize haksızlık etmeyin, dinlenmeyi hak ediyoruz..

Bugün Havva imzanı bekliyor!

Havva Yeğenoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Tatilime Dil Uzatılmasın, Bu Koca Bir Ayıp !». Havva ve imza atan diğer 164 kişiye katıl.