MEB TAŞERON İŞÇİLERİNE TAM KADRO

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Biz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışanlar olarak birkaç konuda yeniden düzenleme talep ediyoruz.
Bunlardan birincisi, hizmet alımı ile çalışan işçiler için 9 aylık kadro verileceği açıklandı. Ancak pek çoğumuzun işinin kapsamı 12 ay çalışmayı gerektiriyor. Eğer 9 aylık işçi olacaksak, bu durum bizim için devlet garantili bir kadro olmaktan çıkıyor. Takdir edersiniz ki; bir insanın ihtiyaçları süreklilik arz ediyorsa geliri de süreklilik arz etmelidir. Maaş, sosyal haklar ve çalışma süresi konularında yeniden düzenleme yapılmalıdır. Bu konuda bize destek vermenizi gönülden istiyoruz.
İkinci talebimiz; yıllarca Okul Aile Birliği ödeneğiyle kamuya emek veren arkadaşlarımız kadro alamazken; KHK kapsamında sadece birkaç gün emeği olan işçiler kadro kapsamına alındı. Bu uygulamanın diğer arkadaşlara büyük bir haksızlık arz ettiği açıktır. Bu konuda da desteğinizi bekliyor saygılarımızı sunuyoruz