Tüm Okulların Devlet Destekli Yemekhanesi Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
meb tarafına Hilal Kayır bu kampanyayı başlattı

Merhaba. Ben MEB bünyesinde tam gün eğitim veren bir Anadolu Lisesinde kadrolu  rehberlik öğretmeniyim. Beni oldukça üzen ama tek başıma elimden bir şey gelmeyen bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.

Malumunuz tüm devlet kurumları tam gün mesai yapmakta, öğle araları olmakta, bu öğle aralarında yemek yiyecekleri bir yemekhane katı bulunmaktadır. Fakat ilginçtir ki bu Yemekhane kültürü okullarımızda yok. öğrenciler ve öğretmenler sürekli fast food tarzı yemek zorunda bırakılıyor. Üstelik öğrencilerimiz kantinden başka bir yerden alışveriş yapamıyor. Neden öğretmen ve öğrenciler olarak sürekli öğle arasında ne yiyeceğimizi düşünmek yada yemeğimizi evlerimizden getirmek zorundayız? Hergün 08:00 da okula gelip 16:00a kadar kaldığımız halde üstelik sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele çağrılarında bulunulduğu ve biz eğitimcilerden önemli bir destek beklenildiği halde neden öğle yemeği kültürü okullarda yaygınlaştırılmıyor?Hocam evinize gidip yiyebilirsiniz diye düşünenler olabilir. Eğer büyükşehirdeyseniz bu maalesef mümkün olmuyor. Kurul kararı ile öğrencileri öğle arasında dışarı çıkarmadığımız için biz öğretmenlerde çıkmıyoruz.

Türkiye genelinde tüm okulların tam gün eğitime geçebilmesi için inanılmaz derecede hızlı yeni okullar yapılmakta.Okullar tam donanımlı bir o kadar gösterişli; fakat üzülerek gözlemliyorum ki yatılı okullar dışında yemekhane katı düzenlenen bir okul yok varsa da çok az. Bu demek oluyor ki Milli Eğitim Bakanlığı biz öğretmen ve öğrencilerin karnını nasıl doyuracakları ile ilgilenmiyor.

Ben inanıyorum ki bu mesajımı okuyanların hemen hepsi ya öğrenci ya öğretmen ya çocuğu okullu ya da kardeşi. Bir şekilde okulla bir ilişkiniz bulunur ve bu konuya sessiz kalmazsınız diye düşünüyorum. Bütün ülkelerin en önemli kurumunun okul olduğunu bilen ve böyle önemli bir konunun görmezden gelinmesine sessiz kalmayan imzalarınızı bekliyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.