Spina Bifida MEB Müfredatına Eklensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Spina Bifida, ayrık veya açık omurga anlamına gelmekle birlikte gebeliğin 3. haftasında oluşmaktadır ve bebek genelde sırtında bir yara ile doğmaktadır. Spina bifida, Occulta, Meningocele, Myelomeningocele olmak üzere üç çeşittir.

Spina Bifida ile doğan bebeklerde Hidrosefali (beyinde aşırı sıvı birikmesi), aşırı aktif mesane, nörojen mesane, skolyoz, kifoz, Tethered Cord Sendromu (gergin omurilik sendromu) gibi sorunlar görülmektedir. Spina Bifidası olan bir kişi sağlıklı bir kişi gibi hayatını devam ettirebileceği gibi medikal bir cihaz (değnek, afo, kafo, tekerlekli sandalye vb.) yardımı ile de hayatına devam edebilir.

Hayati öneme sahip olan bu sağlık sorunu yıl 2017 sonu olmasına rağmen hala birçok kesim tarafından bilinmemektedir. Daha çok kişinin bu konuda bilinçlenmesi için Spina Bifida konusunun MEB Müfredatına eklenip Biyoloji ve Fen Bilgisi Ders Kitaplarında yer verilmesini, 25 Ekim Dünya Spina Bifida Günü'nün Belirli Gün Haftalar listesine eklenmesini arz ve rica ediyoruz.

Ayrıca Spina Bifida'nın üniversite ders kitaplarında da yer almasını talep ediyoruz.

Bugün Zuhal imzanı bekliyor!

Zuhal Kurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Spina Bifida MEB Müfredatına Eklensin». Zuhal ve imza atan diğer 1.080 kişiye katıl.