Okullarda zorunlu Hümanizm dersi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Son yıllarda artan toplumsal sorunların sebeplerinden biri de insanların bilinçsizliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sorunların 1'den fazla örneği var.Türkiye, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksinde 144 ülke arasında maalesef ki 131. sırada yer alıyor. Başka bir örneği ise Kadın Cinayetlerinin son 14 yılda %392 oranında artmış olmasıdır2017 toplamında 387 çocuk cinsel istismara uğradı. Bu istatistikler uzayıp gider. Ne yazık ki diğer ülkelerle karşılaştırma yapıldığında çoğunlukla kötü ve üzücü konularda üst sıralardayız. Bu sorunların temelinde yeterince bilinçli yetiştirilmemiş çocuklar var. Bu gibi sorunları engellemek veya azaltmak için çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmeli ve doğru olan şeyler aşılanmalıdır. Çocuklar günün çoğu saatini evden çok okulda geçiriyor. Evde de çocukları bilinçlendirmenin yanı sıra okullar bu konuda daha çok rol alıyor. Bir çocuğun okulda yaşadığı, gördüğü veya duyduğu bir olay kafasında yer ediyor. Aynı zamanda okuldaki arkadaşlarını ve öğretmenlerini örnek alıyor. Bu yüzden bilinçli bir birey yetiştirmek çoğunlukla eğitimcilerin görevi.                                                                                                                                                                                Verilen ana dersler (Matematik, Türkçe vb.) dışında hümanizm dersi de verilmelidir. Çocukların okulda öğrendiği şeyler geleceğini önemli oranda etkiliyor. İleride topluma yararlı, bilinçli bireyler yetiştirmek için bunların dikkate alınması gerekir.                                                                                                                                           Hümanizm dersi çok fazla toplumsal sorunu kapsayabilir. (Cinsiyet ayrımı, kadın-erkek eşitsizliği, cinsiyetçi kalıplaşmış kelimeler, çevre kirliliği, insanların ve hayvanların yaşam hakları, çocuk, hayvan ve kadına karşı yapılan şiddet, istismar vb. daha bir çok konu)                                                                                   Bu dersi verecek olan öğretmenlerin bu konularda 6-12 ay eğitim almış ve bilinçli insanlar olmaları gerekir. İlk okulda çocuklara ağır gelebilecek konular (şiddet, istismar) yerine anlayabilecekleri ve faydalanabilecekleri konular (hayvan sevgisi, kadın-erkek eşitliği, doğa sevgisi gibi) verilebilir. Fakat yaş ve sınıf büyüdükçe konu kapsamı artmalıdır.

Bugün Selin imzanı bekliyor!

Selin Niziplioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Okullarda zorunlu Hümanizm dersi». Selin ve imza atan diğer 150 kişiye katıl.