Kampanya Kapatıldı

Müzik ve Resim dersi seçmeli olsun! Sadece isteyenler girsin.

Bu kampanya 12 destekçi ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’ni, Tebliğler Dergisi’nde yayınlandı. Buna göre, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Anadolu ve Fen Liseleri’nde daha önce haftada bir saat olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada iki saate çıkarıldı.
Bununla birlikte, 9 ve 10’uncu sınıflarda 3’er saat olan Biyoloji dersi ise 2’şer saate indirildi. 11’inci sınıfta 2 saat olan Felsefe dersi ise hem 10 hem de 11’inci sınıflarda haftada 2 saat olarak okutulacak. Her sınıf için haftada bir saat olan Görsel Sanatlar ve Müzik dersi de 1 saatten 2 saate çıkarıldı.
Anadolu Liseleri’nde 9’uncu sınıfta 6 saat olan Yabancı Dil dersi ise yeni dönemde 4 saate indirildi.

Bir kişi eğer kendini muzik ve resim alanlarında gelistirmek istiyorsa zaten güzel sanatlar lisesine gider. Fen ve anadolu liselerine sayısal dersler için giden birinin biyolojiyi de müziğide 2 saat görmesi yanlış olur. Eğer sanat alaninda da biraz gelismek istiyorsak öğrencilere zorla bir saat daha fazladan muzik ve resim dersi isletmek yerine yeni güzel sanatlar liseleri açılabilir.

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Karate bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Müzik ve Resim dersi seçmeli olsun! Sadece isteyenler girsin.». Merve ve imza atan diğer 11 kişiye katıl.