Kampanya Kapatıldı

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Görevden Alınsın!!!

Bu kampanya 7 destekçiye ulaştı

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 5 Şubat 2017 Pazar günü Habertürk Gazetesi'nden Kübra Par'a verdiği röportajda; tıp okuyan büyük kızının okulda İngilizceyi öğrenemediğini, kızının özel kurslara giderek İngilizce öğrendiğini itiraf etti. (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1379466-milli-egitim-mustesari-yusuf-tekin-dindar-nesil-yetistiriyorlar-elestirisi-haksizlik Nasıl olacaksa bu itiraftan 17 gün sonra, 22 Şubat 2017 de MEB; "Bundan sonra okullarda Korece, Farsça, Urduca öğretileceğini açıkladı. (http://www.trthaber.com/haber/egitim/okullarda-yeni-yabanci-diller-ogretilecek-300240.html

"MEB Müsteşarının kızının İngilizceyi öğrenemediği bir düzende bizlere Korece, Farsça, Urduca'nın nasıl öğretileceği" sorusunu o günden bu yana Bimer, Cimer, Kamu Denetçiliği Kurumu, MEB Bakan ve Müsteşar Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, TBMM Eğitim Komisyonu üyesi 10 milletvekili, Habertürk, Cnn Türk, Fox Tv, Kanal 7, Ntv, A Haber muhaberat birimleri vb. aracılığıyla sordum, gündeme getirmeye çalıştım ancak cevap, sonuç alamadım. (https://drive.google.com/file/d/1CKXpM9nESLhWnn4tn8_N5bih6-r1BwRU/view

MEB yönetimi kendi çocuklarının durumundan bile bir haber karar almakta, açıkça aklımızla alay etmektedir. Müsteşar Yusuf Tekin vaktini öğrencilerimize ayırmayıp, 280 sayfa "Başkanlık Sistemi ve Kuvveler Ayrımı Tartışmaları" kitabını yazmıştır.(https://www.kesityayinlari.com/kitap/baskanlik-sistemi-ve-kuvvetler-ayriligi-tartismalari-yusuf-tekin-9786059100373 İlk önce işini yaptığı müddetçe ne yaptığı bizi ilgilendirmez ama eğitimde bu kadar sorun varken "Başkanlık Sistemi" ile ilgili kitap yazmasının amacı ne olabilir? Müsteşar bey hem yazdığı kitabın bilgi kısmında hemde kişisel internet sitesinin en başında kendisini "siyaset bilimci" olarak tanımlayarak eğitimle alakası olmadığını, eğitimde sözü olmadığını, aslında başka iş yapması gerektiğini farkına varmadan itiraf etmiştir.

Yapılması gereken Yusuf Tekin'in görevden alınarak MEB Müsteşarlığına eğitimin sorunlarını bilip çözüm üretecek, kağıt üstünde değil gerçekte kalite getirecek, makamını değil bu ülkenin çocuklarını düşünerek hareket edecek, liyakat ve ehliyet sahibi kişinin getirilmesidir. Ülkemizdeki tüm öğrenci ve veliler adına, yarınlarımız olan çocuklarımızın geleceği adına desteğinizi bekliyorum.

Bugün AHMET imzanı bekliyor!

AHMET CANSEVER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Görevden Alınsın!!!». AHMET ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.