Mülakat kalkmalı, Mülakat ile Yapılan Atamalar İncelenmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Son zamanlara haber sitelerine düşen haberlerde 2017 Ağustos Öğretmen Atamasının KPSS puan üstünlüğüyle yapılacağı dile getiriliyor. Mülakatın geldiği ilk günden beri "Mülakat haksızlıklar doğuracaktır." tüm öğretmen adaylarının ortak sloganıydı. Milli Eğitim Bakanlığının bu hatasından dönmesi bizleri mutlu etti. Ama bu yanlıştan tam anlamıyla dönülmemesi ise bizleri korkutmaktadır. Bildiğiniz gibi mülakat sistemiyle 15 bin kişilik bir öğretmen ataması yapıldı, gündemde olan 20 bin kişilik alım da mülakat sistemiyle yapılacaktır. Ortada kabul edilen bir hata varsa bu hatadan tümden dönmek için bu alımlar içerisinde kontenjan dışı atamaların iptal edilerek yerlerine 2016 KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılması mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak en iyi çözümdür. 2016 senesinde mülakat yüzünden mağdur olan bir çok insan vardır. Ayrıca sıralaması çok geride olduğu halde atanan bir sürü insan var. Bizler 2017 Ağustos atamasının KPSS puan üstünlüğüyle yapılmasını destekliyor ve ek olarak yapılmış/yapılacak toplamda 35 BİN kişilik 2016 atamalar içerisinde kontenjan dışı atanan/atanacak kişilerin ayıklanıp yerlerine KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılmasını talep ediyoruz. Son söz olarak, öğretmenin sığındığı tek liman devletidir, devletin sığınabileceği en sağlam liman ise eğitimdir.

Bugün Mazlum imzanı bekliyor!

Mazlum Kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: Mülakat kalkmalı, Mülakat ile Yapılan Atamalar İncelenmeli». Mazlum ve imza atan diğer 402 kişiye katıl.