LGS 2018 Sayısal Sınavı iptal edilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

2018 LGS sınavına giren çocuklarımız, Sayısal Sınavda hiç bir şekilde eğitimini almadıkları; mantık matematik sorularına ve edebiyat sorusu gibi uzun fen sorularına muatap kalmışlardır. Bu soruların üstüne, bir de soru süresi (soruları ancak okuyup anlayabilecekleri bir süre olan 1.5 dakika gibi bir sürede çözmeleri beklenmiştir.) Daha önceki dönemde yapılan TEOG soruların kolaylığının yanı sıra sınav süresi de her ders için 40 dakikayken, bu sene matematik ve fen soruları toplamına 60 dk. verilmiştir. Bu seneki sınavın zorluk seviyesi genel öğretmen yorumlarında ALES seviyesinde bulunmuştur. Sınavda bu çesit mantık soruları sorulacaksa öncelikle; MEB’ in soru örneklerini bu şekilde açıklaması, Hazırlık test kitaplarının bu şekilde hazırlanması, öğretmenlerin çocukları bu tip sorulara çalıştırmaları gerekmektedir ki; yeni sınav türünün açıklandığı tarihten itibaren, çocukların bütün öğrendiklerini sil baştan yeni bir mantıkla öğrenmesi için yeterli bir süre değildir. Ayrıca sınav süresinin de daha uzun olması gerekmektedir. (Soruların yüzdelik dilimlerinin dengesizliğini ve 3 yanlışın bir doğruyu elemesini konu bahsi etmiyorum bile) Sonuç olarak; verilmeyen bir eğitimin sınavı yapılamaz. Bu eşit eğitim hakkına aykırı bir durumdur. Gereğinin yapılarak LGS sayısal sınavının iptal edilmesini talep ediyorum.

Bugün Ipek imzanı bekliyor!

Ipek Uçar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: LGS Matematik iptal edilsin». Ipek ve imza atan diğer 11.495 kişiye katıl.