Aile ve tüketici bilimleri öğretmenleri atama istiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sayın Bakanım:Bizler Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları mağdur öğretmen adaylarıyız. 2018 KPSS ile tüm mezunlarımızı  temsilen sizden çağrımıza kulak verminizi rica ediyoruz.Eski adi Ev Ekonomisi Y.O ( yeni adi Aile ve Tüketici Bilimleri) kürsüsü olarak öğretime başlayan, halen  mezunlarını veren ve her yıl en az 60 civarı mezun veren alandan, 2000-2001 yıllarında formasyon hakkı ellerinden alınan öğretmenlik mağdurları olarak sizden sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz. Birçok arkadaşımız mezun olduktan yıllar sonra ( 2014 ve 2015 yıllarında açılan pedagojik formasyon eğitim programı ) formasyon eğitimlerini tamamlayarak öğretmenlik sertifikalarını alabildiler.Yine 2013 yılında Talim Terbiye Kurul' unun kararıyla Teknoloji Tasarım öğretmenliği alanına kaynak bölüm olmaktan çıkarıldık. Halk eğitim merkezlerinde alanımız olmasına rağmen nakış öğretmenleri gibi atanamıyoruz. Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yönetmeliğinde ad, unvan ve görev tanımlamamız yapılmış olmasına rağmen kadro verilmiyor. Hal böyle iken verilen kadro maalesef ki içler acısı! Bununla birlikte 2000 yılından bu yana her yıl en az 60 öğrencinin mezun olduğu ve o yıldan beri yaklaşık 900 öğrencinin mezun olduğunu ifade edelim; her yıl 1000' li sayılarda atama yapılan bölümler mevcut iken bizler devletimizden birikmiş mezunlarımız kadro talep ediyoruz. Yıllardır emekleri, paraları, hayalleri, rızkları çalınmış, ellerinden alınmış mezunlar ve onları ne zorluklarla okutan anne babaları için fazla bir talep olmadığından eminiz. En son şubat 2017 ' de sadece 3 kişilik kadro verilmiş olan Aile ve Tüketici Bilimleri öğretmenliği alanına devletimizden,  2018 KPSS puanıyla ARTIK kadro açmalarını talep etmekteyiz. "MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ" diye bir görüş vardı. Eğer bu bir memleket meselesi olacak ise bu alanlara önem vermeniz ,ülkemizde işsizler ordusunu engelleyecek tek dayanak noktası, çıkış noktası olacaktır.2018 alımlarında KADRO  verin bize ki; bizler de elimizi taşın altına koyabilelim. Ama şunu bir düşünün bizler de bu ülkenin evlatlarıyız yaramıza merhem olmanızı rica ediyoruz. Lütfen artık bizi de görün, duyun ve atamamızı verin. 2018 KPSS ile  bizde varız.Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla.

Bugün Hüsna imzanı bekliyor!

Hüsna Çakıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «@meb.gov.tr @ziyaselçuk MEB : Aile ve tüketici bilimleri öğretmenleri atama istiyor». Hüsna ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.