Özel Okullarda bir yıllık çalışma "belirli iş sözleşmesi" sayılmamalı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Özel okullarda çeşitli nedenlerden dolayı bir yıl çalışanların tazminat hakkı Yargıtayın 2018/2 sayılı kararı ile gasp edilmiştir. Gerekçe olarak ta eğitim yılının bir yılı kapsaması gösterilmiştir. Eğitim 4+4+4 yıllıktır. Özel okullarda en az bir yıllık sözleşme yapılır. Eğitim bir belirsiz bir süreçtir. Daha önceden, "İş Kanuna göre; iş sözleşmesinin sonunda işten çıkarılan işçi, en az 1 yıl çalışmış olma şartını ve diğer kıdem tazminatı alma şartlarını yerine getirdiyse kıdem tazminatı almaya hak kazanır. İşveren sözleşmenizi haklı bir sebep olmaksızın yenilemediyse kıdem tazminatı alma şartı gerçekleşir" derken şimdi özel okul sahiplerinin talebiyle değiştirilmiştir. Bu karar yüzlerce özel okul öğretmen ve yöneticilerini kapsamaktadır

Bugün Taner imzanı bekliyor!

Taner KUNTER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «meb: Özel Okullarda bir yıllık çalışma "belirli iş sözleşmesi" sayılmamalı.». Taner ve imza atan diğer 45 kişiye katıl.