Petition Closed

S.O.S Žarkovica,Dubrovnik-Don't destroy Žarkovica, build a new shelter NOW!

This petition had 21,938 supporters

For 15 years, volunteers of Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik have been taking care of abandoned animals in City of Dubrovnik. Shelter Žarkovica on the hill, was land given from the former mayor as temporary location until new shelter was built. False promises and empty words are only things that volunteers and dogs got from the City.
In 2009, we had to defend the lives of the dogs because the mayor Andro Vlahušić decided to kill all the dogs. We defended them, but now we are facing a similar situation. After voting for budget this year, 1,7 mil.kuna was money insured for building a new shelter. But, instead of building it, City of Dubrovnik signed a contract with a shelter in Kaštela to take the dogs from us. All dogs must be relocated by 12/31/15, and it is approximately 350 dogs, to a shelter with the capacity of 30 dogs. By their contract, shelter in Kaštela will get about 300 euro per dog while we have spent our private money and donated money for over 15 years. We dedicated our lives to save the animals, to make them healthy and safe and to make them happy even though the conditions in the shelter are very hard.

We are demanding that the city builds the promised shelter NOW! We will not give dogs away to a place where their destiny in unknown. It was enough emotional blackmailing and using volunteers. We will fight for lives of the dogs and the new shelter with our lives, if necessary. Support our fight by signing this petition!

Već 15 godina volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik vode brigu o napuštenim životinjama u gradu Dubrovniku.Sklonište Žarkovica, na brdu, je zemljište koje nam je dano na privremeno korištenje od strane bivše gradonačelnice do izgradnje novog skloništa.Lažna obećanja i prazne riječi su ono jedino što su volonteri i psi dobili od Grada.

2009.godine morali smo braniti živote pasa u skloništu zato što se gradonačelnik Andro Vlahušić odlučio na eutanaziju.Tada smo ih obranili, ali se sada, 6 godina kasnije, suočavamo sa sličnom situacijom.Kao da Grad svih ovih godine nema drugog rješenja.

Nakon izglasavanja proračuna za ovu godinu, osigurano je 1,7 mil.kuna za izgradnju novog skloništa.Ali, umjesto gradnje, Grad Dubrovnik se odlučio na potpisivanje Ugovora sa skloništem u Kaštelima kako bi se riješio pasa.Svi psi, dakle njih oko 350, moraju do 31.12.2015. biti premješteni u sklonište u Kaštelima koje ima kapacitet za samo 30 pasa.Po potpisanom Ugovoru, sklonište u Kaštelima će dobiti i cca 300 eura po odvedenom psu dok smo mi volonteri trošili privatna i donirana sredstva kako bi sklonište 15 godina funkcioniralo.Zapravo, posvetili smo svoje živote da bi spasili njihove živote, izliječili ih, pružili im sigurnost i omogućili im da budu sretni i u teškim uvjetima kakvi jesu u skloništu.

Zbog svega navedenoga, zahtjevamo da Grad Dubrovnik SAD izgradi obećano sklonište!Pse nećemo slati tamo gdje im je sudbina neizvjesna.Dosta je emocionalnih ucjena i iskorištavanja volontera!Borit ćemo se za živote ovih pasa i izgradnju novog skloništa, ako treba i našim životima!

Podržite našu borbu potpisivanjem peticije!

Today: Tina is counting on you

Tina Duk needs your help with “mayor Andro Vlahušić, City of Dubrovnik: S.O.S Žarkovica,Dubrovnik-Don't destroy Žarkovica, build a new shelter NOW!”. Join Tina and 21,937 supporters today.