DALAMAN ÇAYI KURTARILMAYI BEKLİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

MUĞLA'nın Ortaca- Dalaman ilçelerinin sınırını çizen Dalaman Çayı'na yeni bir hidroelektrik santrali (HES) barajı daha yapılacak olması, çevre sakinlerinin yanı sıra, bölgeye yılda ortalama 30 bin kişiyi rafting için getiren merkezlerde de endişeye neden oldu.

Dalaman Çayı denilince ilk akla gelen şey olan rafting, HES çalışmalarıyla sona erme tehlikesi yaşıyor. 3 bin 500 kilometrekarelik havzaya sahip Dalaman Çayı üzerinde Dalaman HES Santralleri adı altında 7 santral bulunuyor. Yeşilgöl Dağları'ndan doğarak Ortaca- Dalaman sınırını çizen 229 kilometrelik Dalaman Çayı Narlı Mevkisi'ne MAYES Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Narlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) yapılacak. Şantiye sahası ve baraj yolu için çalışmalar başladı. Toplam, 89 bin 146 MW kurulu gücündeki santralin drenaj alanı 4 bin 629 kilometrekare olacak. Dalaman Havaalanı'nın yapılmasından sonra turizm hareketliliği artan bölgede barajlar ve HES'ler öncesi 26 kilometrelik alanda rafting yapılırken artık çay üzerinde zorluk derecesi 4 olan 4-8 kilometrelik bir alanda rafting yapılabiliyor. R3 adı verilen bu parkurun da yeni yapılacak Narlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile kapanabileceği belirtiliyor.

Dünyada ilk 13 içinde olan rafting parkuru baraj suyu altında kalmış.Umarız ki bu proje gerçekleşmez ve doğa sporu rafting Dalaman'da yapılmaya devam eder. Biz doğaseverler, doğanın gücüne ve devam etmesine inananlar olarak buraya yapılacak HES projesinin raftinge engel olacağı kanısındayız. Buraya HES projesi yapılmasını istemiyoruz

Bugün belma imzanı bekliyor!

belma okuyucu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MAYES Elektrik Üretim A.Ş.: DALAMAN ÇAYI KURTARILMAYI BEKLİYOR». belma ve imza atan diğer 367 kişiye katıl.