Eu, Cetatean European, nu voi lasa refugiatii sa fie refuzati in numele meu

Pétition fermée

Eu, Cetatean European, nu voi lasa refugiatii sa fie refuzati in numele meu

Cette pétition avait 32 082 signataires

©Olivier Jobard/Myop

Eu, Cetatean European, nu voi lasa refugiatii sa fie refuzati in numele meu

                     DREPTUL LA AZIL ESTE UN DREPT AL OMULUI

 In sintagma  « dreptul la azil », fiecare cuvant conteaza. Conform legii, fiecare persoana persecutata datorita opiniilor sale politice sau datorita identitatii sale, sau care se afla intr-o stare care ii pericliteaza siguranta din cauza violentei, razboiului sau saraciei acerbe, are DREPTUL de a cere azil in alta tara.

Scopul acestei petitii este de a aduna milioane de semnaturi pentru a aminti statelor membre de obligatia lor de a respecta tratatele pe care le-au semnat.

Declaratia Universala a Drepturilor Omului (1948) si Conventia de la Geneva (1951) au fost ratificate dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, perioada in care milioane de oameni au fost obligati sa isi paraseasca casele. Scopul acestor tratate e de a proteja persoanele care se afla intr-o situatie similara.

In prezent, tragedia deplasarii fortate e simtita de milioane de oameni care cauta refugiu in Europa, iar Europa ii refuza in loc sa le deschida portile.

  • Mai mult de 4000 de persoane s-au inecat in Marea Mediteraneana incepand cu Ianuarie 2015.
  • 10 000 copii refugiati sunt dati disparuti.
  • Inchiderea granitelor favorizeaza cresterea retelelor criminale: benzi de criminali care se ocupa cu transportarea ilegala a persoanelor peste granita au avut un profit, dupa cum se crede de 6 miliarde de euro anul trecut, majoritatea din traficul de imigranti inspre Europa, conform Europol, agentia politieneasca a Uniunii Europene.

Confruntata cu o asmenea tragedie, guvernele europene (cu exceptia Germaniei si Greciei) fac pasi inspre a sustine ideile de extrema dreapta: limitarea accesului pe teritoriul tarii, frica de migranti sau rasismul.

Prin esecul lor de a implementa o politica reala legata de azil, acestia agraveaza criza umanitara globala, lucru care ii face direct responsabili pentru acest dezastru.

Peste tot prin Europa, omul de rand incearca sa compenseze pentru esecul guvernului sau legat de raspunsul la aceasta criza. In Calais, in Chios, in Lesbos, in Berlin, in Cologne, in Lampedusa, in Londra si chiar si in Paris, in Stockholm... oamenii se ofera ca voluntari pentru a ajuta refugiatii in moduri practice, fie ca e vorba de adunat haine si mancare sau ca e vorba de ai ajuta sa se adapteze la limba si institutiile tarilor in care se afla.

Eu sustin aceasta initiativa si ma asociez cu ei. Ii vreau pe reprezentatii nostrii alesi sa devina constiente de numarul foarte mare de persoane gata sa mentina in vigoare principile scrise in textele fundamentale ale Uniunii Europene. Un numar foarte mare de oameni se opun ferm partidelor ultra-nationaliste. Un numar foarte mare de oameni vrea sa se uneasca inspre a indeparta aceasta criza politica si umanitara care va avea loc daca guvernele noastre nu vor arata initiativa.

Semnez aceasta pentitie ca guvernele noastre sa primeasca toate femeile si toti barbatii care cer azil in Europa. 

Parts pagină facebook mobilizare

Împărtășește pagina de Facebook mobilizare

Pétition fermée

Cette pétition avait 32 082 signataires

Partagez cette pétition