Én, európai polgár, tiltakozom az ellen, hogy a menekülteket a nevemben kiutasítsák!

Pétition fermée

Én, európai polgár, tiltakozom az ellen, hogy a menekülteket a nevemben kiutasítsák!

Cette pétition avait 32 082 signataires

©Olivier Jobard/Myop

Én, európai polgár, tiltakozom az ellen, hogy a menekülteket a nevemben kiutasítsák!

                                       A menedékjog valóban jog
A « menedékjog » kifejezés minden eleme fontos. A JOG minden olyan személy számára biztosítja a lehetőséget, hogy egy másik országban MENEDÉKET kapjon, akit személye vagy meggyőződése miatt üldöznek, akit erőszak, háború vagy nyomor fenyeget.

Ennek a petíciónak az a célja, hogy több millió aláírás összegyűjtésével emlékeztesse az uniós tagállamokat: tiszteletben kell tartaniuk az általuk aláírt szerződéseket.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát (1948) és a Genfi Egyezményt (1951) a második világháborút követően hozták létre, amely több millió embert akadályozott meg abban, hogy elmeneküljön hazájából. Ezeknek a szerződéseknek az a célja, hogy megvédjék a hasonló helyzetbe került egyéneket.

Ma a tragédia megismétlődik mindazokkal, akik ismét milliós nagyságrendben keresnek menedéket Európában. Európa azonban kiutasítja őket, ahelyett, hogy megnyitná előttük kapuit.

- 2015 januárja óta több mint 4000 személy veszett a Földközi-tengerbe
- 10 000 menekült gyermek tűnt el
- A határok lezárása az illegális bevándorlást segíti elő: az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) becslése szerint az embercsempészek bevétele elérheti a 6 milliárd eurót.

Ezzel a tragikus helyzettel szembesülve az Európai Unió kormányai – Németország és Görögország figyelemre méltó kivételével – olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek a szélsőjobb ideológiát: a nemzeti határok mögé való visszahátrálást, az idegengyűlöletet, a rasszizmust legitimálják.

Ahelyett, hogy teret engednének az igazi befogadás politikájának, súlyosbítják a világméretű humanitárius válságot, és emberi katasztrófát okoznak.

Európa minden részén civil csoportosulások próbálják orvosolni vezetőink hibáit. Calais-ban, Híosz és Leszbosz szigetén, Berlinben, Kölnben, Lampedusán, Londonban épp úgy, mint Párizsban és Stockholmban önkéntesek nyújtanak konkrét segítséget a menekültek befogadásához, ruhákat, élelmet gyűjtenek, megismertetik őket az országok nyelvével, intézményeivel és működésével.

Támogatom ezeket a kezdeményezéseket és csatlakozom hozzájuk. Szeretném, ha politikai tisztségviselőink rájönnének: nagyon sokan vagyunk olyanok, akik ragaszkodunk az Európai Unió alapszerződéseiben kinyilvánított elvekhez. Nagyon sokan vagyunk olyanok, akik elutasítjuk az ultranacionalista pártok követeléseit. Nagyon sokan vagyunk olyanok, akik közösen meg akarjuk akadályozni a politikai és humanitárius katasztrófát, amely bátorságuk hiánya miatt fenyeget.

Aláírásommal támogatom ezt a szöveget, hogy kormányaink befogadják mindazokat, akik menedéket keresnek Európában.

Oszd meg a Facebook oldalt , a petíció

Pétition fermée

Cette pétition avait 32 082 signataires

Partagez cette pétition