Okončajmo okrutnost prema kokošima

Victory

Okončajmo okrutnost prema kokošima

This petition made change with 3,158 supporters!
Udruga Pobjede started this petition to Marriott and

Kada bi Marriott vodio svoje hotele na način na koji njihovi dobavljači jaja vode svoje farme, oni bi bilo prljavi, mali, prenapučeni i nesigurni. Marriott se promovira kao elegantna i luksuzna hotelska tvrtka, no međutim, ima jednu mračnu tajnu - milijuni koka u industriji jaja pate u okrutnosti kaveznog života kroz dobavljački lanac Marriotta.

Radi se o toliko malenim kavezima prepunih ptica da koke nisu u mogućnosti činiti bilo što njima prirodno ili nužno. Često se događa da im dijelovi tijela zapinju i zaglave u rešetkama što dovodi do prijelomima kostiju, raznih deformacija te izrazitog gubitka perja. Neke koke, iscrpljene i bez mogućnosti kretanja, bivaju pregažene od strane drugih kokoši te ugibaju.

Na stotine tvrtki diljem svijeta odbacuje kaveze. Na međunarodnoj razini najveće svjetske tvrtke, uključujući Wyndham Worldwide, InterContinental Hotels Group, AccorHotels, General Mills, Unilever, Nestle, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez te Compass Group opredjeljuju se za kraj okrutnih kaveza.

Marriott je 2013. godine prepoznao kako su kavezi nehumani i zastarjeli te je obećao potrošačima da će postati cage-free do godine 2015., na temelju čega su bili pohvaljeni u javnosti zbog izjavljivanja o prelasku na više standarde društvene odgovornosti . Tri godine nakon roka, koke i dalje pate radi Marriotta. Potrošačima je dosta lažnih obećanja. Čak se i jedna od Marriottovih vlastitih marki, Starwood, obvezala u potpunosti odstupiti od kaveza do godine 2020.

"Način na koji poslujemo jednako je bitan kao i sam posao kojim se bavimo" izjavljuje Marriott. Marriott bi trebao započeti razmišljati prvenstveno o načinu na koji posluje - treba ostati dosljedan svojim javnim izjavama te poraditi na postizanju osnovnih standarda dobrobiti životinja. Vrijeme je da Marriott ispuni svoje obećanje i konačno postane 100% cage-free na svjetskoj razini.

Molim Vas potpišite ovu peticiju kako biste dali do znanja Marriottu da nećete odsjedati niti u jednom njihovom hotelu dok god nastavlja podržavati okrutnost prema životinjama.

Victory

This petition made change with 3,158 supporters!