Victory

Marriott: nustokite remti vištų kankinimą narvuose

This petition made change with 3,156 supporters!

Jeigu Marriott viešbučiai atrodytų taip, kaip atrodo jų kiaušinių tiekėjų fermos, šie viešbučiai būtų purvini, ankšti, perpildyti, o apsistoti juose būtų pavojinga. Nors Marriott pristato save kaip prabangių viešbučių tinklą, bet iš tiesų slepia tamsią paslaptį. Visame pasaulyje milijonai Marriott viešbučiams kiaušinius dedančių vištų dedeklių kenčia laikomos narvuose.

Šie narvai tokie ankšti, o vištos juose taip sugrūstos, kad paukščiai juose neturi jokių galimybių daryti nieko, kas jiems natūralu ar būtina sveikatai palaikyti. Vištos dedeklės dažnai įstringa tarp grotų, jų kaulai suskyla ar lūžta, galūnės deformuojasi, nusipeša plunksnos. Deja, kai kurios vištos įkliūva taip, kad išsekusios nebepajėgia pajudėti ir yra sutrypiamos kitų vištų.

Šimtai kompanijų visame pasaulyje atsisako žiaurios praktikos laikyti vištas narvuose. Nustoti tiekti narvuose laikytų vištų kiaušinius jau įsipareigojo tokios didžiosios kompanijos kaip: Wyndham Worldwide, Accor Hotels, InterContinental Hotels, Hilton Hotels, Unilever, Nestle, Lidl,  Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez ir Compass Group. Netgi Marriott priklausanti firma, Starwood, iki 2025 - ųjų metų įsipareigojo visiškai nebenaudoti narvuose laikytų vištų kiaušinių savo produkcijoje. Jungtinėse Amerikos valstijose net pigaus greito maisto kompanijos ir kalėjimai atsisako remti šį beprasmį žiaurumą.

Marriott patys pripažino, kad vištų laikymas narvuose yra nehumaniška ir pasenusi praktika. Todėl dar 2013-aisiais jie pažadėjo klientams, kad iki 2015-ųjų atsisakys narvuose laikomų vištų kiaušinių. Tuomet jie sulaukė pagyrų už pažadėtą žingsnį aukštesnės gyvūnų gerovės standartų link. Nors nuo Marriott nustatyto termino jau praėjo treji metai, jie vis dar naudoja kiaušinius iš pačių žiauriausių sąlygų - narvų. Klientai pavargo nuo tuščių pažadų ir beprasmių įsipareigojimų.

Marriott teigia: „Tai, kaip darome verslą, mums yra taip pat svarbu, kaip ir pats verslas.“  Marriott atėjo laikas susirūpinti tuo, kaip jie daro verslą, laikytis įsipareigojimų ir dirbti siekiant užtikrinti bazinius gyvūnų gerovės standartus. Marriott turi ištesėti savo pažadą ir pagaliau atsisakyti narvuose laikytų vištų kiaušinių visame pasaulyje.

Prabanga ir gyvūnų kančios nėra suderinamos. Prašome pasirašyti šią peticiją ir paskatinti Marriott nustoti remti gyvūnų kankinimą narvuose.

Today: Tušti narvai is counting on you

Tušti narvai needs your help with “Marriott: nustokite remti vištų kankinimą narvuose”. Join Tušti narvai and 3,155 supporters today.