Marriott: Izbeidz vistu ciešanas!

Victory

Marriott: Izbeidz vistu ciešanas!

This petition made change with 3,161 supporters!
Dzīvnieku brīvība started this petition to Marriott

Ja Marriott savas viesnīcas pārvaldītu, tāpat kā viņu olu piegādātāji saimnieko savās fermās, tad tās būtu mazas, netīras, pārmēru pārpildītas un dzīvībai bīstamas. Marriott sevi dēvē par luksusa klases viesnīcu, bet zem spožā apvalka slēpjas baisa realitāte: Marriott pieprasījuma dēļ miljoniem dējējvistu ikdienu cieš šauros, putnu pārblīvētos sprostos.

Sprostu šaurībā šiem putniem nav iespējams īstenot dabiskos instinktus un veikt pat tik vienkāršas kustības kā brīvi pārvietoties. Putnu ķermeņa daļas bieži vien iesprūst sprosta režģī, to kauli tiek savainoti, deformēti vai pat lauzti. Dažas no ieslodzītajām vistām līdz nāvei samīda sprosta biedres, jo tās ir pārāk novārgušas un nespēj pakustēties.

Simtiem uzņēmumu visā pasaulē atsakās no sprostos dētām olām. Šādu lēmumu ir pieņēmuši lielākie pasaules uzņēmumi,  tostarp Wyndham Worldwide, Accor Hotels, InterContinental Hotels, Hilton Hotels, Unilever, Nestle, Lidl,  Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez un Compass Group. Pat zemo cenu ātrās ēdināšanas uzņēmumi un ASV cietumi pakāpeniski atsakās no šī nežēlīgā produkta.

Marriott ir atzinis, ka dējējvistu turēšana sprostos ir cietsirdīga un novecojusi prakse. 2013. gadā viesnīcu tīkls paziņoja saviem klientiem, ka pakāpeniski līdz 2015. gadam atteiksies no sprostos turētu vistu olām.  Par šo lēmumu uzlabot dzīvnieku labklājības standartus Marriott saņēma sabiedrības atzinību. Taču kopš kompānijas noteiktā izpildes termiņa ir pagājuši nu jau trīs gadi, bet solījums netiek turēts. Patērētājiem ir apnikuši tukši solījumi. Pat Marriott zīmols Starwood ir apņēmies līdz 2020. gadam atteikties no sprostu olām.

Kā vienu no savas darbības pamatvērtībām Marriott min: “Tas, kādā veidā mēs veicam savu darbu, ir tikpat svarīgi kā šī darba rezultāts.” Viesnīcu tīklam ir jāsāk noteikt prioritātes savā biznesā, līdz galam izpildīt savu apņemšanos un ievērot dzīvnieku labklājības pamatstandartus. Marriott ir laiks pildīt savu solījumu un beidzot pilnībā atteikties no sprostiem.

Lūdzu, paraksti petīciju, lai informētu Marriott vadību, ka neapmeklēsi nevienu no Marriott tīkla viesnīcām, kamēr uzņēmums turpinās atbalstīt šo nežēlīgo dzīvnieku ekspluatācijas praksi.

Victory

This petition made change with 3,161 supporters!