Avşa Adası'nın bir hastaneye ihtiyacı var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Süleyman Aksoy (Marmara Adalar Belediyesi Başkanı) ve tarafına Rida İkizoğlu bu kampanyayı başlattı

Her yaz 100.000 turistin ziyaret ettiği ve 3.200 kişilik yerli nüfusa sahip olan Balıkesir'e bağlı Avşa Adası'nda bir hastanenin olmaması çok ciddi bir sorun. Hem dönemsel turistler hem de yerliler adadayken karşılaştıkları sağlık sorunlarına hiçbir çözüm bulamıyorlar.

Avşa Adası'nda sadece küçük bir sağlık ocağı bulunmaktadır ve burada yalnızca bandaj, serum gibi ilk yardım malzemeleri bulunuyor. Koskoca adada bir röntgen cihazının bile olmaması ve kırığı olan birinin en az 5 saatlik yolculuk yapmak zorunda kalması korkunç bir durum. Bizzat bunu 5 hafta önce yaşadım. Evimin arkasındaki bir kayanın üstüne düştüğüm için kaburgam çatladı. Adada röntgen cihazı bulunmadığı gibi sağlık ocağındaki doktor kırık olup olmadığını bilmediği için bana güçlü bir ağrı kesici bile vermedi. Istırap dolu bir yolculukla İstanbul'a dönmek zorunda kaldım. Eğer kaburgam akciğerime batmış olsaydı varana kadar ölmüştüm.

Adadayken kalp krizi geçiren birinin kurtulma şansının ancak ambulans helikopterine bindirilip Bandırma'ya zamanında yetiştirilmesine bağlı olmasından bahsetmiyorum bile!

Avşa Adası'na acilen tam teşekküllü bir hastane yapılması gerekmektedir. Daha fazla insan bu güzel adadayken sağlığından olmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.