Petición cerrada

Manteniment de les 4 línies de 1r ESO (curs 2013-14) a l'Institut Torras i Bages de L'Hospitalet de Llobregat

Esta petición ha conseguido 1.031 firmas


Pels motius exposats al Manifest "Som Institut" en defensa del manteniment de les 4 línies educatives (Institut Torras i Bages - L'Hospitalet de Llobregat) (2013-14):

MANIFEST EN DEFENSA DEL MANTENIMENT DE LES LÍNIES EDUCATIVES A  L’INSTITUT TORRAS I BAGES DE L'HOSPITALET DEL LLOBREGAT

 

La comunitat educativa de l'institut públic TORRAS I BAGES de l'Hospitalet de Llobregat vol expressar la seva preocupació per les informacions rebudes sobre el tancament el curs vinent d'una de les quatre línies de primer d'ESO del centre.

 

Una de les raons que al·lega el Departament d'Ensenyament és la previsió d'un descens en el nombre de preinscripcions, fet que segons les dades que disposem no s'adequa a la realitat.

 

La comunitat educativa de l'institut TORRAS I BAGES rebutja que  el Departament d'Ensenyament pugui decidir el tancament d'una línia a primer d'ESO, el curs 2013-2014, per aquests motius:

 

1) Perquè l'institut TORRAS I BAGES és un centre d'èxit i un referent en el barri, ja que desenvolupa un model pedagògic consensuat, actualitzat i adequat a les necessitats de l'entorn, fet que enriqueix el sistema educatiu del municipi i del país.

 

2) Perquè desenvolupa un projecte, mitjançant un pla de millora, que posa en pràctica, de manera profitosa, les orientacions educatives que impulsa el Departament d'Ensenyament.

 

3) Perquè, com a comunitat d'aprenentatge, el nostre institut és un centre integrador, que treballa amb l'entorn, amb el barri i amb la ciutat.  

 

4) Perquè el tancament d'aquesta línia impedeix la lliure elecció de centre per part de les famílies ja que el nostre institut té suficient demanda de matrícula per a mantenir-la.

 

5) Perquè suposa una pèrdua d'oferta per a l'educació pública, que és sobretot la que garanteix la igualtat d'oportunitats.

 

6) Perquè suposa la pèrdua de professors/es i, per tant, de llocs de treball que asseguren una educació pública de qualitat, amb una ràtio adequada professorat-alumnat.

 

És, per tot això, que cal no acceptar el criteri de reduccions dels actuals recursos educatius perquè és una decisió del tot desencertada i fins i tot injustificada.

 

Per un institut de tothom i per a tothom.

 

SOM INSTITUT!

 

tibcontraretallades@gmail.com

http://sominstitut.blogspot.com.esHoy: SOM INSTITUT - Institut Torras i Bages (L'Hospitalet de Llobregat) cuenta con tu ayuda

SOM INSTITUT - Institut Torras i Bages (L'Hospitalet de Llobregat) necesita tu ayuda con esta petición «Manteniment de les 4 línies de 1r ESO (curs 2013-14) a l'Institut Torras i Bages de L'Hospitalet de Llobregat». Únete a SOM INSTITUT - Institut Torras i Bages (L'Hospitalet de Llobregat) y 1.030 personas que ya han firmado.