Kampanya Kapatıldı

MALUL SAYILMAYAN GAZİLERE SES OL!

Bu kampanya 3.693 destekçiye ulaştı

Bölücü Terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanıp şerefli “Gazi” unvanını alamayanlar olduğunu biliyor muydunuz? Evet, evet. Yanlış okumadınız. 1982’den bu yana BTÖ çatışmalarında yaralanan asker ve polislerimiz bir sağlık kurulu ve SGK tarafından resmen ölçülüp biçiliyor! Ta 1953 yılında çıkarılan “Vazife Malulü Nizamname”sine göre hem de…
Bu Nizamnameye göre yaralanmış olmanız yeterli değil gazi olabilmeniz için. Parmağınızdan iki santim daha kopmalı, yediğiniz kurşun omuriliğinize denk gelmeli, sakat kalmalısınız. Vücudunuzda şarapnel taşımanız ve bunun için kanser olma riskiniz hiç önemli değil.
Bu yüzden neredeyse 20 yıldır hak ettikleri “gazi” unvanını almak için çırpınan yiğitlerimiz var ve son iki yıldır MSG (Malul Sayılmayan Gaziler) Derneği olarak mücadele ediyorlar. Meclis’te aralıklarla gündeme gelmelerine rağmen hâlâ şerefli unvanlarını alamadılar. Biliyorsunuz ki çıkarılacak tek bir KHK ile onları unvanlarına kavuşturmak mümkün!
Atacağınız bir imza bile onları madalyalarına bir adım daha yaklaştıracak. Bu işin siyaseti olmaz. Haydi Türkiye! İmzanı at ve onların madalyasını takmada senin de bir desteğin olsun!

Bugün MALUL SAYILMAYAN GAZİLER DERNEĞİ imzanı bekliyor!

MALUL SAYILMAYAN GAZİLER DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MALUL SAYILMAYAN GAZİLERE SES OL!». MALUL SAYILMAYAN GAZİLER DERNEĞİ ve imza atan diğer 3.692 kişiye katıl.