Petition Closed

Maltepe Belediyesi cinsel saldırılara karşı bir an önce harekete geçsin! #2016cokgec

Altıntepe tünel üstü parke taşla kaplı patikayı biliyor musunuz? Hiç geçtiniz mi?

1 Nisan’da Yasemin’in (17) orada cinsel saldırıya uğrayıp karşı koyunca darp edildiğini duymuş muydunuz? Peki ya Yasemin’den 1 hafta önce, aynı bölgede Büşra’nın başına gelenleri? Ölmedikleri için haber değeri taşımadı, siz de duymadınız, değil mi? Ben söyleyeyim, Yasemin de, Büşra da, saldırgan da aramızda.

Yasemin ve Büşra, ne ilk ne de son. Altıntepe tünel üstü, yıllardır tacizcilerin, tecavüzcülerin, katillerin, madde bağımlılarının meskeni olmuş durumda... Bölge halkı evine ulaşmak için bu yolu kullanamıyor.

Bu bölgede yaşanan çok sayıda taciz-tecavüz-gasp-darp olayı olduğunu biliyoruz. Taciz edildiği halde, ifade vermeye cesaret edememiş birçok kadının olduğundan da eminiz. Yalnızca bu yıl bilinen 3 saldırı olayı gerçekleşti. İmza toplayıp mobese kamerası takılmasını talep ederek, 2016 talep projelerine girebildik... Peki 2016, daha kaç kadın eder?

Dilediği saatte evlerine güvenle gidebilmek, sokakta can güvenliğinden endişe etmeden dolaşabilmek ve kamusal alanlarda tehdit ve tacizlere maruz kalmadan var olmak, her bireyin hakkıdır. Ancak sokakların ve gecelerin adeta erkeklere aitmiş gibi davranıldığı ülkemizde, kentsel alanlarda acilen kadınların güvenliğini sağlayacak dönüşümlere gidilmesi gerekmektedir.

Maltepe Belediyesi, saldırı ve tacizlere karşı önlem almak için öncelikli olarak sokak lambalarıyla sürekli ışıklandırma sağlamalı ve gerekli yerlere güvenlik kameraları yerleştirmeli.

Buna ek olarak, tehlike arz eden çalı ve otların kesilip alana halkın kullanabileceği banklar yerleştirilmesini ve ıssızlığı azaltarak kadınları alana güven içinde gelmeye teşvik etmek adına örneğin tercihen kadınların işleteceği bir büfe açılmasını öneriyoruz. Ayrıca mahallelinin bu bölgeye gelmesini sağlayacak kermes ve sanat aktiviteleri gibi çeşitli faaliyetlerle hareketliliği çoğaltarak, hem saldırıları engellemeye yardımcı olacağına, hem de burayı halka kazandıracağına inanıyoruz.

Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Hep beraber #2016cokgec diyelim!

İletişim, dayanışma için:
ikibinonalticokgec@hotmail.com

This petition was delivered to:

Seda Kaydın started this petition with a single signature, and now has 1,323 supporters. Start a petition today to change something you care about.