Can kayıpları yaşanmadan Fındıklı Mahallesi'ne yaya kaldırımı yapılmasına destek verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesi’nde vatandaşlar kaldırım istiyor

Yaklaşık 60.000 nüfusu ile Maltepe’nin en kalabalık 2.mahallesi olan Fındıklı Mahallesi’nde kaldırım olmaması gün geçtikçe daha büyük bir problem haline geliyor. Mahallede bulunan 6 caddenin 4’ünde (Çınar Cad.,Atatürk Cad.,Hancıoğlu Cad.,Palmiye Cad.)  kaldırım bulunurken geriye kalan 2 mahalleden biri olan Ataman Caddesi’nin bir kısmında Evren Caddesi’nde ise hiç kaldırım bulunmamaktadır. Bu çevrede yaya olarak yolculuk edenler yol kenarlarında canlarını tehlikeye atarak yürümek zorundadırlar. Bahsettiğimiz bu caddeler çevresinde bulunan Yeditepe Üniversitesi’ne bağlantı yolu oldukları için çok yoğun bir trafik yaşanmaktadır.

Yine 7 büyük sokak (Yeşim Sokak.,İpek Sokak.,Sarmaşık Sokak.,Fırat Soka.,Serin Sokak.,Işık Sokak.,Limon Sokak) incelendiğinde bu sokakların büyük bir çoğunluğunda kaldırım bulunmamakta ve otoparkların olmaması nedeniyle çok dar sokaklar olmalarına rağmen yol kenarları park yeri olarak kullanılmaktadır. Bu durumda yayalar yolun ortasından yürümektedir. Bu sokaklar Fındıklı mahallesinde bulunan Şehit Gökhan Soylu İlkokulu nedeniyle çok sayıda küçük yaştaki öğrenci tarafından da kullanılmak mecburiyetindedir.

Biz Ne İstiyoruz?

Ben İrem Türkeri ve arkadaşım Gamze Çakmakcı bu imza kampanyasıyla kentsel dönüşümle ve üniversite öğrencileriyle beraber nüfusu giderek artan Fındıklı Mahallesi'ne yaya kaldırımları yapılarak ilerde yaşanabilecek olan  trafik kazalarını engellemek istiyoruz.

Birkaç dakikanızı ayırarak bizi desteklemeniz Fındıklı Mahallesi’nde yaşanan bu kaldırım sorununun çözülmesini sağlayabilir.