Noter Harçları Düşürülsün ve Gereksiz Harçlar Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, noterler aracılığıyla ( % 15-30  noter payı   - 7-23 gün parayı tutma hakkı)  vatandaştan alınarak maliyeye kalan yüksek miktardaki harçların oranlarının düşürülmesi ve gereksiz olanlarının kaldırılmasını talep etmekteyim. Noterler ve Maliye , yapılan işlemden ne kadar yüksek harç alırlarsa, iki kurumunda kazancı aynı oranda artmaktadır. En ufak bir izin belgesinde bile ( muvaffakatname ) vatandaşın cebinden belli bir rakam çıkmaktadır. Bu nedenle , evrak kalabalığı ile, suretler ile ( suretlere neden para alınır ki ? ) alınan yüksek paralara son verilmesini istemekteyim. Rakamsal olarak büyük işlemlerde ise ( nesi büyük acaba, mühür ve imza , harcanan enerji nedir acaba ) korkunç rakamları ödemekteyiz. En son 1972 yılında revize edilmiş 1512 sayılı Noterler kanunun  neden değişmediğini, vatandaşın lehine olmadığını düşündüğüm bu kanunun ve harç oranlarının uygun hale neden getirilmediğini merak etmek yerine, destekleriniz ile cebimizden alınan yüksek rakamların düşürülmesine yardımcı olunuz.