Covid mağduru sektörün isyanı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Maliye Bakanlığı ve tarafına Abdullah Doğankılıç bu kampanyayı başlattı

Dünya üzerinde olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilen Covid 19 sebebiyle ilk alınan tedbirlerin başında gelen okulların kapatılması kararının ne kadar isabetli olduğunu ilerleyen günlerde hepimiz gördük.

Fakat girilen bu mücadelede gelinen noktada yaz ayları bitmek üzere iken, her türlü esnekliğin yaşandığı, her türlü işkolunda çalışmaların kısmen ve/veya tamamen açıldığı aşikardır. Hatta sadece çalışma adı altında değil, tatil ve düğün dernek gibi olayların da ne kadar yaygın olduğu yine herkesçe görülmektedir.

Bu hastalıkla mücadelede başta sağlık çalışanlarımızın mücadelesi alkışlanacak niteliktedir. Onların bu hastalıkla zorlu sınavı için devletimizin her türlü desteğine (maddi manevi) ihtiyaçları olduğu aşikardır.

Bugün itibariyle özellikle covid dönemi çalışamayan aile hekimleri için maaş kesintisi yapılmayacağı... haberi Sağlık Bakanımız tarafından verilmiştir.

İhtiyaç halinde herkese her şekilde destek verilmesi en baş temennimiz olup biz de elimizden geleni yapmaya hazırız.

Ancak okullarda-universitelerde kırtasiye, fotokopi ve kantin işi yaparak evini geçindiren insanlar da artık göz ardı edilmemeli. Okullar kapandigindan beri geliri aynı şekilde duran tüm meslektaşlarımıza ses olmak istiyoruz. Okullar açılsa dahi, eskisi gibi tam kapasite iş yapamayacağı aşikar olan bu çalışma koluna da devlet tarafından gerekli desteğin verilmesini istiyoruz.

Ayrıca bazı kurumsal mağazaların 11 ay boyunca satmadığı kırtasiye ürünlerini aktüel ürün adı altında bir ayda satması sektöre bir darbe daha vurmaktadır.

Önümüzdeki dönemin ne getireceği belli olmamakla birlikte bu iş kolu için sesimizi duyun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.