Kampanya Kapatıldı

Öğrencilere Verilen KYK Kredileri Affedilsin

Bu kampanya 2.469 destekçiye ulaştı

Türkiye de ortalama geliri düşük ailelerden maddi imkansızlıklar içinde üniversite sınavını kazanıp farklı şehirlerde okumaya gelen öğrencilerimizin geçimini sağlamak için mecburiyetten başvurduğu KYK kredileri mezuniyetten sonra işsizlik seviyesinin yüksek olduğu ülkemiz de öğrencilerimizin üstünde ağır bir yüktür. Her yıl milyar dolarlık şirketlerin, milyon dolarlık spor kulüplerinin milyarca dolar vergi borcu affediliyor. Ama 1 öğrenci başına ortalama 10-15 bin TL olan borçlar için icraya veriliyoruz. Geçmiş dönemde borcu olan öğrencilerin borçlarının affedilmesini ve bundan sonra üniversite okuyacak olan kardeşlerimize bu tutarların karşılıksız olarak verilmesini istiyoruz. Maddi yönden sıkıntı çeken bireylerin çeşitli cemaat ve amaçları belli olmayan Sivil Toplum Örgütlerine yönelmesini engellemek amacıyla devletin maddi ve manevi olarak biz öğrencilerin yanında yer alması gerekmektedir. Bu doğrultuda yapılması gereken mevcut KYK burs ve kredi mevzuatının yeniden biz öğrencilerin lehine düzeltilmesini talep ediyoruz..

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket Kahraman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Maliye Bakanlığı: Öğrencilere Verilen KYK Kredileri Affedilsin». Buket ve imza atan diğer 2.468 kişiye katıl.