Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi ile İnönü Üniversitesinin Otobüs/Trambüs Hatları Ayrılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Malatya'mızda Motaş tarafından şehir merkezinden Turgut Özal Tıp Merkezi ile İnönü Üniversitesi'ne aktif olarak çalışan 2 hat (Trambüs - 17-B Temelli Üniversite) bulunmaktadır. Söz konusu hatların seferleri sırasında araçlar Turgut Özal Tıp Merkezi ile İnönü Üniversitesi'ndeki duraklardan yolcu indirip bindirdiklerinden dolayı bir takım sorunlar meydana gelmektedir. Listelenen sorunlar rahatsızlık oluşturduğundan dolayı böyle bir kampanya düzenlenip, durumun yetkililerimize bildirilmesi gerekmektedir;

- Tedavi olmak amacıyla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hastalar, yolculuk esnasında yaşanan yoğunluk nedeniyle sorun yaşamaktadırlar.

- Üniversite eğitimi için kampüse gelmek isteyen öğrenciler, tedavi için Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hastalar ile aynı otobüste olduklarından dolayı çeşitli hastalıklara yakalanma riski ortaya çıkmaktadır.

- Üniversite personeli / öğrencisi olmadığı halde üniversite sınırları içerisinde rahatça gezen şahısların, kampüste her an bir olay çıkarma potansiyelleri vardır. Üniversite sınırları içerisinde böyle bir durumun yaşanması, İnönü Üniversitesi için olumsuz bir imaj yaratacaktır.

- Her geçen gün artan ve ölümcül düzeylere ulaşan salgınlar en çok kalabalık ortamlarda yayılmaktadır. Örnek vermek gerekirse; ortalama bir trambüs rutin bir seferinde 200 yolcu taşımaktadır ve bu yolcular arasında bebek, çocuk, öğrenci, yaşlı, genç ... kısacası her türden insan bulunmaktadır. Tedavi olmak için Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelmek isteyen bir kişinin trambüse binmesi ve hastalığını trambüsteki diğer yolculara yayması sonucunda tedavi edilmasi gereken kişi sayısı da hızla artacaktır ve belki de istenmeyen sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

- Özellikle 17-B Temelli - Üniversite hattında çalışan körüklü araçların sık sık arızalanması nedeniyle yolcular mağduriyet yaşamaktadırlar. Hasta - yaşlı - bebek ve çocuklar bu durumdan en çok etkilenen kişilerdir.

Yukarıda saydığımız ve henüz sayamadığımız pek çok nedenden dolayı Turgut Özal Tıp Merkezi ile İnönü Üniversitesi'ne yapılan otobüs seferlerinin yeniden düzenlenmesini,mümkünse ayrı ayrı hatlar açılarak hem yolcu yoğunluğunun hem de hastalık riskinin azaltılmasının sağlanmasını arz ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki; insan sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur.