MALATYA KARAKAYA BARAJI 10. BÖLGE YOK OLMA TEHLİKESİNDE…

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

MALATYA  KARAKAYA BARAJI 10. BÖLGE YOK OLMA TEHLİKESİNDE… GÖLETİNE, BARAJINA SAHİP ÇIK Kİ, YOK OLMASIN.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kuralları çerçevesinde ve sürdürülebilirliği en üst planda tutan Sivil Toplum Kuruluşlarıyız.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığının gelişmesi için derneklerimiz, federasyonlarımız ve ilgili kurumlar ile sürekli işbirliği içerisinde olmaya çalışmış, kaçak balık avcılığı ile ilgilide tüm bilgi ve belgeleri her zaman ilgili kurumlar ile paylaşmayı bir görev olarak bilmişizdir.

Sıklıkla gidip, kamp kurarak amatör olta balıkçılığı yapılan Malatya Karakaya Barajı 10. Bölge’nin su ürünleri istihsali amacıyla ticari olarak faaliyet gösteren bir kooperatife Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  kiralanacağı bilgisini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Bilinmesini isteriz ki, olta ile balık avı yapılabildiğimiz bölgelerden birisi de Malatya Karakaya Barajı 10. Bölgedir. Hafta içi,  ya da hafta sonu ailelerimiz ile gidip, kamp kurup, olta atabileceğimiz, doğa ile baş başa kalabileceğimiz en önemli ve güvenli barajlardan birisi olan Malatya Karakaya Barajı 10. Bölge’nin kiraya verilecek olması hem bölge halkını, hem de biz doğa aşığı amatör olta balıkçılarını derinden etkileyecektir.

Kiraya verilmek istenilen Karakaya Barajı 10. Bölge, Fırat Nehri üzerinde bir kanyondur.Bu kanyonun maksimum genişliği 100 metre civarındadır. Bu akarsuda ruhsatsız botlarla, yasal olmayan yöntemlerle her gün binlerce metre misina ağ serilmekte, serilen bu ağlar balık popülasyonunu bitirme noktasına getimektedir.Bölgeye serilen misina ağlar sıklıkla kopmakta, avcılık faaliyetine yıllarca devam etmekte su canlılarını bitirme noktasına getirmektedir.

Bölgenin coğrafi konumu göze alındığında; hem yurt dışından, hem de yurt içinden bir çok olta balıkçısı burayı ziyaret ederek, bölge turizmine katkı sağlamaktadır.

Karakaya Barajı 10. Bölge de bulunan Alabalık Balık Üretim Tesislerinin bir kısmı, hastalıktan ölen Balıkları Baraj sularına bırakmakta, doğayı katletmektedirler.

Bizler ve ailelerimiz için çok fazla bir önem arz eden bu bölgenin kiraya verilecek olmasını asla kabul edemiyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen olta balıkçıları, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, belirlenmiş yasak ve uyarılara bağlı kalarak avcılık yapmayı sevdirmek, gelişmesine fayda sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak amacıyla çaba sarf edip ilgili kurumlara barajların kaçak balıkçılardan temizlenmesi için destek verirken karşımıza çıkan bu kötü durumunun kabul edilmesi de asla düşünülemez.

Dolayısıyla, Karakaya Barajı 10. Bölge’nin ticari amaçlı kooperatiflere ya da bir başka kurum ve kuruluşa kiraya verildiğinde olta ile balık avcılığının hafta içi değil de sadece resmi tatil günlerinde üç iğneli bir olta ile amatörlere ayrılan sahalarda yapılacak olması sizlere her konuda güvenen amatör olta balıkçılarına yapılabilecek en son şey olmalıdır. Ayrıca bilmenizi isteriz ki, amatör ve sportif olta balık avcılığının yapıldığı önemli merkezlerden birisi olan Karakaya Barajı 10. Bölge’nin  kiraya verilmesi, ticari avcılık için gölü kiralayanlar ile olta balıkçıları arasında da ciddi bir kutuplaşma, ayrımcılık ve güvenlik zafiyeti oluşturacak, üzücü durumlar yaşanacaktır.

Malatya ve Elazığ’a yakınlığı sebebiyle önemli kamp merkezlerinden birisi olma özelliğini de taşıyan;  Karakakaya Barajı 10. Bölge’nin  kiraya verilmesi; karavan ve kamping faaliyetinde bulunanlar ile hafta içi ya da hafta sonunu aileleri ile birlikte çadır kurarak su kıyısında geçirmek isteyen binlerce vatandaşı rahatsız edecek, barajı kiralayanlar ile vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

Karakaya Barajı 10. Bölge’de bu güne kadar    Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından etkin bir koruma – kontrol faaliyeti maalesef olmamıştır. Alınacak yanlış bir karar ile bölgenin ticari avcılığa açılacak olmasının düşünülmesi bile tüm camiayı olumsuz etkileyecek ve olta balıkçığını bitirme noktasına getirecektir.

Yapılan tüm etüt ve fizibilite çalışmalarının iptal edilmesi, kiralama işlemlerinin bir daha görüşülmemek üzere gündemden düşürülmesi en büyük dileğimizdir.

Karakaya Barajı 10. Bölge’yi ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek isteyen binlerce olta balıkçısı bulunmaktadır. Doğa aşığı amatör olta balıkçılarına Karakaya Barajı 10. Bölge’yi kapatmanız oradaki yasa dışı avcılığı tetikleyecek ve çok kısa sürede var olan balıklarda yok olup gidecektir.

Amatör ve Sportif olta balıkçılığına vereceğiniz katkı ve desteklere şimdiden teşekkür eder, Karakaya Barajı 10. Bölge’nin Ticari amaçlı olarak kiralanmamasını arz ederiz.

AVRASYA | Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (KONYA)

ASOF | Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ANKARA)

Bugün Avrasya Amatör ve Sportif Olta imzanı bekliyor!

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MALATYA KARAKAYA BARAJI 10. BÖLGE YOK OLMA TEHLİKESİNDE». Avrasya Amatör ve Sportif Olta ve imza atan diğer 1.112 kişiye katıl.